Italienska stjärnan drar sig ur Elitloppet

,

Urlo dei Venti startar inte i Elitloppet.
På onsdagen fick Solvalla beskedet att kretsen kring den italienska stjärnan tackar nej till inbjudan man fick efter segern i Lotterian.

Urlo dei Venti startar inte i Elitloppet. Lars Jakobsson. För fri publicering t.o.m. 16 maj


Urlo dei Venti fick sin rosa elitloppsbiljett av Solvallas sportchef Anders Malmrot på plats i Italien efter segern i storloppet Gran Premio della Lotteria 1 maj.
I ett pressmeddelande på onsdagen från Solvalla förklarar ägaren och uppfödaren till Urlo dei Venti varför man väljer att tacka nej till Elitloppet sista söndagen i maj.
– Som uppfödare och ägare av Urlo dei Venti är jag oerhört hedrad och stolt över att vår häst getts möjlighet att starta i detta prestigefulla lopp. Jag har dock, tillsammans med tränare och kusk, kommit fram till det svåra beslutet att tacka nej till inbjudan, skriver Stefano Simonelli i ett brev till Solvalla.
– Vi känner inte att Urlo dei Venti är redo för Elitloppet. Vi inser att det är osannolikt att den här möjligheten uppenbarar sig igen, men vi hoppas att vi kan få en chans att delta i framtiden när han har växt såväl fysiskt som mentalt.
Solvallas sportchef Anders Malmrot kommenterar nyheten i pressmeddelandet.
– Jag har vid flera tillfällen berättat om hur mycket jag tycker om Urlo dei Venti och naturligtvis hade jag önskat att han startat i Elitloppet, men jag har samtidigt full respekt för att ägaren vill låta hästen utvecklas i sin egen takt. Förhoppningsvis har han en lång och framgångsrik karriär framför sig och jag stänger inga dörrar för framtiden.
Inbjudna hästar till Elitloppet 2018: Readly Express (Sverige), Uza Josselyn (Schweiz), Bold Eagle (Frankrike), Propulsion (Sverige), Maori Time (Australien), Ringostarr Treb (Italien) och Pastore Bob (Sverige).

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75