Ingves slog till med Northern Charm

,

Tyskfödde Northern Charm segrade i lördagens treåringsfinal av Breeders Course på Åbytravet med 400 000 kronor till vinnaren.
Tränar i Tyskland gör danske Christian Linhardt och i sulkyn satt Peter Ingves.

Northern Charm tog hem Breeders Course på Åbytravet. Malin Albinsson, TR Bild.


En final i insatsloppet Breeders Course inledde stortravet i Mölndal på lördagen.
Segern gick till i Tyskland verksamme dansken Christian Linhardt som under sitt andra år som privattränare till store uppfödaren Gestüt Lasbek fick sätta pricken över i.
Treårige hingsten Northern Charm vann Breeders Course-finalen hur enkelt som helst på det tangerade banrekordet för utlandsfödda treåringar, 12,3 över 1 640 meter med bilstart.
Peter Ingves satt i sulkyn och gjorde det vinstgivande draget när han vek ner i Lutfi Kolgjinis rygg som lade av första halvvarvet efter 1.09,6 med favoriten Smokin Joe.
– Jag förstod att Ludde skulle släppa ledningen och det finns ju open stretch också på Åby. Men jag behövde inte använda det. Uj, det här är en häst det, sa Ingves.
Lutfi Kolgjini körde strax över 1.12 första varvet och i mitten av den sista kurvan vek Peter Ingves ut i stället för att vänta till upploppet.

“Häst för den högsta klassen”
Peter Ingves efter segren:
– Det fanns kräm kvar. Han blev lite bekväm när jag kopplade greppet men jag hörde av tränaren hur bra hästen var. Jag tvivlar inte på att det här kommer att bli en häst för den högsta klassen, sa Peter Ingves.
Christian Linhardt tränar 36 hästar i Tyskland vilket är maximalt för gården han befinner sig på som privattränare. Northern Charm som nu tog karriärens fjärde seger i sjätte försöket matchas mot tyska derbyt, ett lopp för treåriga hästar.

Mikael Wikner, Kanal 75