Ingves ordnade familjeseger i danska stoderbyt

,

Halmstadkusken Peter Ingves hoppade över miljonloppet Sundsvall Open Trot på lördagen.
Han hade lovat bort sig som kusk i Köpenhamn där han vann Danskt Stoderby i överlägsen stil med Bikini som tränas av svågern Jeppe Juel.

Segergest. Peter Ingves vinner Danskt Stoderby i överlägsen stil med Bikini.


Danske tränaren Jeppe Juel vann sitt första derby på lördagen då Bikini segrade i överlägsen stil i stoderbyt med 320 000 danska kronor till vinnaren.
Segertiden 1.12,3 över 2 000 meter med autostart var ett nytt rekord för loppet.
Peter Ingves fick tursamt ta över täten med Bikini då favoriten Bolero galopperade i den första kurvan.
– Hon var jädrigt bra och var överlägset utan att jag behövde köra på henne någon gång i loppet. Synd bara att vi inte var en tiondel snabbare. Då hade det även varit danskt rekord, säger Peter Ingves som svarar i mobilen hemma i Halmstad på söndagsförmiddagen.

“Allt bara bonus”
Helgens storseger var en liten familjehistoria. Peter Ingves sambo Åsa är nämligen syster med Jeppe Juels sambo Sarah Bäckman.
– Hästen ägs av Jeppes pappa Niels och Sarah jobbar ju i familjeföretaget där nere. Jag och Åsa har lärt känna familjen under den här tiden Sarah bott i Danmark. Så allt var bara bonus i går, säger Ingves.

Lovat bort sig
För Jeppe Juel var det här första segern i ett derby. Juel körde för egen del kollegan Peter Jensens Bolero i loppet. Allt enligt danska regler. I Sverige hade det inte varit möjligt.
– Jag hade lovat köra derbyt åt Jeppe för säkert två månader sedan och hade glömt stryka bort mig från listan som möjlig kusk i Sundsvall där Micael Broberg satt upp mig som kusk på Spitcam Jubb, säger Ingves.
Under anmälningarna till loppet blev det klart att Peter Ingves var upptagen i annat land och styrningen gick i stället till Kaj Widell som slutade femma i Sundsvall Open Trot med Spitcam Jubb.
Peter Ingves har tagit många stora segrar. Just i derbysammanhang var detta andra segern.
– Jag har vunnit stoderbyt i Sverige tidigare med Fama Currit. Det här var ju inte det “riktiga” derbyt i Danmark men stoderby är ett derby det också, säger Peter Ingves.

Mikael Wikner, Kanal 75