Ingen lycka för Who’s Who

,

Who’s Who fick inte alls till det i söndagens Prix Tenor de Baune på Vincennes.
Den svenske derbyvinnaren kroknade helt efter en spårfylld resa.
– Han blev trött för tidigt, det är inte normalt, förklarade körande Örjan Kihlström
Segern gick till hemmafavoriten Excellent.

Efter två uppvärmningslopp utan lycka på den franska kolstybben var det i söndagens stora femåringslopp som Who’s Who skulle fixa sin plats i Prix d’Amerique.
Tränaren Pasi Aikio lät förhoppningsfull på förhand och tyckte sig ha satt hästen i toppform, men väl i loppet stämde ingenting.
Örjan Kihlström var med bra ur startblocken, men i accelerationsmomentet tvekade Who’s Who, tappade fart och fick backas ner som sista häst bland de felfria.
Tempot var hårt uppskruvat hela vägen och strax efter mellantidsnoteringen på 1.10,9 första 1 200 meterna så valde Kihlström att haka på tåget i tredjespår som leddes av favoritduon Excellent och Enino du Pommereux.
Men då dessa kort senare forcerades till tätpositionerna blev svenskhoppet hängande i tredjespår utan rygg resten av loppet.
Det blev alldeles för tufft och Who’s Who kastade in handduken vid ingången till upploppet, utan att någon gång haft tätkänning.

“Kändes dunderfin”
En besviken Kihlström konstaterade kort efter mål att hästen inte hade sin bästa dag.
– Det var inte normalt helt enkelt. Jag kände ganska tidigt, 800 kvar, att något inte stod rätt till. Han blev trött för tidigt.
Minst lika frustrerad var Adrian Kolgjini som inte ens fick chansen att vara med då Speedy Face högg i galopp direkt.
– Han är knepig första stegen, men måste “sejfa” hela tiden, men det är inte så lätt i ett fält med 16 hästar. Hästen kändes dunderfin så det stör mig något enormt, galoppen alltså, suckade Kolgjini.

Krossade löpningsrekordet
Istället blev loppet en ren styrkedemonstration från Excellent som knep fribiljetten till Prix d’Amerique i smått överlägsen stil för Alexandre Abrivard och eldade undan på strålande 1.11,6/2 700 meter, en putsning av löpningsrekordet med över en sekund.
Enino du Pommereux var lika klar tvåa medan svenskfödde exporten Alcoy kämpade sig förbi Oslo Grand Prix-vinnaren Vitruvio i kampen om bronset.
Björn Goop satt upp bakom Vivid Wise As som svarade för en urstark upphämtning till sjundeplatsen efter stor startgalopp.

Robin Johansson, Kanal 75