Inför V86/jackpot: “Brorsan känns väldigt spänstig och fin”

,

Brothers In Am, som ägs av ett gäng hockeyprofiler, är på god väg att leva upp till vad han lovade som unghäst.
?Brorsan? är favorit i V86-jackpoten och tränaren Henrik Larsson är optimistisk.
– Han känns väldigt spänstig och fin. Jag tror på bra chans, säger Larsson.

Brothers In Am och Jennifer Tillman. CLAES KÄRRSTRAND. För fri publicering tom 2016-11-01.


Välstammade Brothers In Am är efter avelsgiganten Viking Kronos och mamman är Queen Silas som är syster med superstoet Viola Silas. Hästen ägs av ett gäng hockeyprofiler med Challe Berglund, Patric Hörnqvist, Niklas “Pajen” Persson och Patrik Zackrisson i spetsen. Brothers In Am var mycket lovande som unghäst men det har strulat och i fjol hittades ett problem i halsen som åtgärdades.
– Han gjorde sig först illa i hagen och fick vila för det. Sedan upptäckte vi ett halsproblem och opererade honom förra hösten. Efter det har han faktiskt växlat upp två, tre klasser och nu börjar det likna något, säger tränaren Henrik Larsson.
– Det är en väldigt fin häst och jag tror att han kommer att blomma ut ordentligt nästa år när han nu har fått känna lite på hetluften.

“Väldigt fin i fredagsjobbet – bättre med täta starter”
Brothers In Am har tagit tre segrar, ett andra- och fyra tredjepris i år på 13 starter. Efter att ha övertygat i två raka segrar var han senast med i V75 i Skellefteå och blev sexa.
– Det blev ett struligt lopp där och han fick dödens och blev sedan lite tillbakadragen. Han var helt okej men det var lite för långt mellan loppen och jag tror att han kommer att vara bättre nu med täta starter. Hästen kändes väldigt fin i fredagsjobbet över 2100 meter med en snabbare avslutning. Det var riktigt bra och han var väldigt spänstig och fin. Nu är han precis så där fin som jag vill att han ska vara, menar Larsson.

“Snabb ut – får trycka till från start”
Brothers In Am, även kallad “Brorsan” i stallet, är favorit i onsdagens V86-avslutning. Omgången kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem elva miljoner kronor enbart på sju rätt. Hästen körs som vanligt av Jennifer Tillman och har spår sex bakom bilen.
– Han har öppnat riktigt bra bakom bilen några gånger och Jennifer får trycka till från start. Det är inget optimalt läge men hon får göra ett försök. Han har mött bra hästar tidigare och det här ser ut som en lämplig omgivning. Jag har en bra känsla kring honom och är optimistisk.
Så du tror att han kan vinna?
– Ja, det gör jag.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Ja, han gick med bakskor senast men nu blir det barfota runt om. Jänkarvagn som vanligt.
Du har ytterligare två hästar med inom V86. Chanserna där?
Pharaon Face (V86-4) satt fast med mycket krafter kvar i senaste starten och i starten innan dess var han sjuk. Formen är bra och det här är inte så tokig häst. Skulle det klaffa så kan han dyka upp bland de tre.
In Line Tooma (V86-4) var tvåa senast och har fin form men ett iskallt läge. Kan han få med sig en slant därifrån så är jag nöjd, säger Henrik Larsson.

Michael Carlsson, Kanal 75