Hemmaplan på lördag har Rommetränaren Jasmine Ising.

Inför V86®: ”Vi har hittat vår drömhäst”

,

Välstammade Kitty Mearas är född till stjärna.
Karriären har inletts på bästa sätt och på onsdag jagar hon tredje raka segern.
– Trots att hon bara gjort två starter tror jag på en bra chans, säger tränaren Jasmine Ising.

Hemmaplan på lördag har Rommetränaren Jasmine Ising.


På onsdag när V86® avgörs på Solvalla och Bergsåker är det unghästarna som är i fokus. Fyra av de åtta loppen ingår i Margaretas Tidiga Unghästserie, en årlig
travserie som körs på Solvalla
för svenskfödda tre- och fyraåriga
varmblodiga hästar.
Loppen vimlar av lovande hästar och en som tilldrar sig lite extra intresse är Kitty Mearas som tränas av Jasmine Ising. Kitty Mearas har en gyllene härstamning och är lillasyster till Honey Mearas och Darling Mearas, två av landets bästa ston på senare åren och bägge sprang in flera miljoner kronor. Pappa är superstjärnan Face Time Bourbon som vann Prix d’Amerique två gånger och sprang in drygt 34 miljoner kronor och vann lopp på 43 starter.

Tackar Leif
En häst av hennes kaliber var inte billig och Jasmine Ising äger henne tillsammans med sin sambo, travprofilen Patrik Fernlund.
– Vi ser det som en långsiktig investering, en sådan man kanske gör en gång i livet. Hon köptes på Snogarps Gård av Leif Bengtsson (Stall Philip) som satsade mycket på oss. Han blev sedan indragen i en rättslig process och valde att sälja alla sina hästar. Vi fick chansen att köpa Kitty Mearas till ett “kompispris” och det är tack vare Leif att vi har henne. Kitty Mearas har ett väldigt högt avelsvärde också och det har vi naturligtvis också lagt stor vikt på.
Kitty Mearas ser inte ut att vansläktas. Hon har startat två gånger och vunnit lekande lätt båda gångerna.
– Hon har inte varit speciellt berörd efter loppen och hon utvecklas hela tiden. Hon känns jättefin i träningen och allt ser bra ut inför loppet på onsdag.
Vad är hennes främsta egenskaper?
– Det är att hon är väldigt komplett och hård i psyket. Hon kan vara väldigt tuff och det är en bra egenskap för ett sto.
Avser du att göra några ändringar?
– Nej, vi kör henne med tunga PG-skor, öppet huvudlag och vanlig vagn och kommer så göra ett tag framöver. Hon springer på talang och sin grundträning.
Hur värderar du på segerchansen?
– Hon ställs inför sin tuffaste uppgift hittills och flera av konkurrenterna är mer rutinerade och har mer hårdhet än henne. Jag tror ändå på en bra chans, Kitty Mearas är en extraordinär talang och vi vet faktiskt inte hur bra hon är.
Hur ser framtiden ut, vad drömmer ni om?
– Först och främst är det loppet på onsdag som gäller. Gör hon en bra prestation och tar det loppet på rätt sätt så väljer vi nog E3 i början av juni, sedan bjuder hösten på flera spännande lopp som vi hoppas kunna vara med i, vi har hittat vår drömhäst och hoppas att resan bara har börjat.

Joakim Brundin, Kanal 75