Mikael Rosenquist/TR Bild.

Inför V86: Vann överlägset senast – ”Är ännu bättre nu”

,

Senast blev det en överlägsen seger för den formtoppade hästen.
Nu är förutsättningarna fina för Wrecking Ball som är en outsider på V86.
– Han är snabb ut och jag laddar för ledningen. Det måste vara bra chans för hästen känns ännu bättre nu, säger tränaren Riccardo Bianchi.

Mikael Rosenquist/TR Bild.


Halmstadtränaren har bara 13 hästar i sitt stall och förbättrar siffrorna för varje år. Han har redan passerat fjolårets resultat vad det gäller segrar och inkörda pengar (drygt 1,2 miljoner kronor).
– Jag har bara åtta starthästar och resten är unghästar. Man måste se till vilket material man har att jobba med och jag tycker det är rätt så bra gjort av oss. Vi håller till inne på Halmstad-travet i Jerry Riordans gamla stall, som vi tog över när han köpte Stefan Perssons stall, säger Riccardo Bianchi.

“Har fina kvaliteter och bra inställning”
V86 på onsdag avgörs på Jägersro och Solvalla. På Malmö-banan selar Bianchi ut två egentränade hästar varav han tror väldigt mycket på en av dem. Det är Wrecking Ball som startar i den femte avdelningen från spår sex bakom bilen. Hästen kommer med full form och tog en överlägsen senast på Jägersro. Detta efter att ha legat som tvåa en bit bakom den undflyende ledaren som ledde med 20-talet meter. Men när det drog ihop sig klev Wrecking Ball bara fram och avgjorde hur enkelt som helst.
– 6 Wrecking Ball (V86-5) var riktigt bra senast och vann överlägset. Det är en bra häst när han är frisk men han har haft lite problem med frambenen tidigare. Han har fina kvaliteter och en bra inställning, säger Riccardo Bianchi.
– Jag körde jobb med honom i helgen och han känns faktiskt ännu bättre nu än inför senaste starten. Han var lite behandlad i ett framknä innan förra loppet och nu känns han ännu finare.

“Satsar allt som går för ledningen”

Vad säger du om uppgiften här i V86, kan det bli andra raka segern?
– Jag hoppas och tror att det kan bli det. Hästen är väldigt snabb ut och jag kommer att satsa allt vad som går för ledningen. Det är klart mycket lättare att vinna därifrån och jag måste tro på en bra chans. Den här hästen har aldrig gjort mig besviken, säger Bianchi.
– Han gick barfota fram senast men nu blir det lätta aluminiumskor och jag tycker inte att det ska betyda så mycket. Han har tävlat så förut och vunnit på 1.15,9 över lång distans med skor runt om.
– Hästen har haft rycktussar i de två senaste starterna men de har aldrig dragits i loppen. Så där har vi en liten extra växel att tillgå.
Du har ytterligare en häst till start inom V86 och det är Bellmondo i den sjunde avdelningen. Chanserna där?
– 1 Bellmondo (V86-7) gillar lång distans eftersom han är stark och rejäl och inte så speedig. Han är inte så snabb ut men får en bra position från innerspåret och får smyga med därifrån. Han möter bra hästar här och jag är nöjd om han tjänar en bra slant. Möjligen att han kan ha en liten platschans. Jag tror betydligt mer på Wrecking Ball, säger Bianchi.

Michael Carlsson, Kanal 75