Joakim Lövgren. Mikael Rosenquist TR Bild.

Inför V86®: Räkna med Lövgrens trio

,

Joakim Lövgren är ett säkert kort på Jägersro.
När det är dags för V86® den här onsdagen har hemmatränaren en högintressant trio till start.

Joakim Lövgren. Mikael Rosenquist TR Bild.


Det vankas elitloppshelg. Men först ska såklart veckans V86® avhandlas.
Medan huvudstadsbanan putsar och fejar inför helgens höjdpunkt, är det norska motsvarigheten Bjerke som delar den här onsdagens omgång med Jägersro. Den skånska ovalens regerande champion är Joakim Lövgren och när man ögnar igenom startlistorna står det snart klart att han har flera fina möjligheter till nya segrar.
Först ut ur Lövgrens trio på V86® är tuffa märren 7 Lady Beluga (V86-2), med drygt miljonen på kontot. Den segervana madamen inledde året på bästa sätt, med seger efter en briljant avslutning. Senast på V75® dock, blev det en för tung resa.
– Det blev för tufft i loppet för henne senast på Örebro, men gången innan var ju hästen väldigt fin i ett lunchlopp, då hon mötte lite lättare motstånd. Vi hoppas på något liknande nu och det ser väl ut som det är ett lite mildare gäng än senast som hon möter, säger Joakim.
Hon har två lopp innanför västen nu, tror du hon gått framåt ytterligare med det?
– Hon var ju så pass fin redan i årsdebuten, det var en rejäl prestation och känslan var väl att hon var nära toppformen redan då. Gör hon om det nu, så tycker jag att hon ska räknas.

Fyraåring med framtiden framför sig
En häst som lär gå en spännande framtid till mötes är 7 Global Difference (V86-4).
Fyraåringen har inlett karriären högst lovande och har fyra segrar på sina sex starter hittills. I år är han obesegrad, efter att ha övertygat på hemmaplan senast. Liksom då, är det kort distans som gäller nu.
– Global Difference är ju egentligen inte någon riktig sprinter, men han har en fin långspurt som han ju även använt sig av i loppen. Hästen har ett effektivt sätt att spara på krafterna in till upploppet och han håller formen, så får vi se hur långt det räcker den här gången.
Hästen tog ett par galoppsteg på frammarsch senast, vad hände?
– Han fick det framförvarande ekipagets pisk i huvudet faktiskt, så det var starkt av honom att ställa sig och reda ut det.
Det handlar om en häst med en stor utvecklingspotential?
– Jag tror det. Han har ett effektivt sätt att springa på; det känns inte som att det går så fort som det gör och han behöver inte ta i så mycket. Hästen har en väldigt energisnål gång, han liksom bara smyger med i loppen, så känslan är att han ska kunna ta sig uppåt ett par klasser framöver.
Så det finns lite större planer för Global Difference framåt hösten?
– Ja, vi får se. Att han ska kunna bli en häst för V75®, så känns det och om vi också provar i något årgånglopp eller inte får framtiden utvisa. I så fall måste han fortsätta den här fina kurvan som han är i, men vi är glada att hästen går så pass bra som han gjort hittills och det kan bli så att vi provar.

Levererade en strålande regidebut
Jägersrotränarens trojka avslutas med intressanta sexåringen 10 Natorp Bo (V86-8).
En häst som varit i flera tränares regi tidigare och som senast debuterade hos Lövgren. Det var en minst sagt mersmakande debut; Natorp Bo gjorde loppet i ensamt majestät i ledningen och vann loppet överlägset efter en avslutning i underkant 1.09 de sista 500 meterna.
– Det blev ju väldigt enkelt för honom senast. Nu är det ett tuffare motstånd och en helt annan uppgift med tillägg och så vidare, det blir lite nytt för honom och vi få se hur han klarar det och var vi hamnar någonstans.
Hästen såg väldigt laddad ut där i ledningen?
– Det var han. Sedan har jag inte så mycket att jämföra med, om han alltid är så där peppad, men det var nog också lite av en synvilla att han drog stenhårt; jag körde i 1.18-tempo en bit och var ändå före med trettio meter, så det gick inte så fort som man kanske kunde tro.
Det ser ut som en spännande onsdagskväll för din del?
– Jo, men det tycker jag. Vi hoppas på det.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75