Foto: Maria Holmén/TR Bild
Bollnäs 2023-09-09

Lozano di Quattro med Tobias J Gustafsson

Inför V86® (Multijackpot): Inga moln på himlen för Lozano di Quattro

,

Tre raka segrar i bländande stil. Lozano di Quattro har stormat fram på travbanorna senaste tiden. Tränaren Per K Eriksson hittar inget att klaga på kring hästen som blir mångas spikval när V86® Superdays kulminerar.

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Bollnäs 2023-09-09

Lozano di Quattro med Tobias J Gustafsson

Det råder V86®-feber. Efter sex raka vardagar med spelformen kulminerar V86®Superdays under onsdagen med tävlingar från Solvalla och Jägersro. En ensam vinnare med åtta rätt beräknas kunna bli över 40 miljoner kronor rikare.
Därmed av högsta vikt hur man fördelar sina spikar i omgången.
En som nog kommer bli många spelares val är 8 Lozano di Quattro (V86-2). Att femåringen övertygat på sistone får sägas vara en underdrift. Hästen ståtar med tre raka segrar, varav de två senaste har kommit i STL-försök till Bronsdivisionen. Dessutom båda gångerna den tunga vägen.
– Vi tycker han har varit fantastiskt fin hela tiden, men de här tre, fyra senaste starterna har han ju varit väldigt bra. Han gick stark i Bollnäs näst senast och var väl minst lika bra senast. Det såg väl ut som att han inte hade tomt i linorna heller, säger tränaren, tillika ägaren, Per K Eriksson.
Vad har hästen gjort efter den senaste segern?
– Vi kör så ofta som vi kan med honom, han fortsätter träna fint, det finns mer i honom och han känns inte sliten över huvud taget. Så det är bara positivt.

Kusken litar på sin häst
Den här gången gäller det final i Solvallaserien. Lozano di Quattro drog emellertid det sämsta läget, längst ut bakom startbilsvingen.
– Ja, det blev åttondespår, men jag tycker loppet ser lite ojämnt ut på pappret och det är nog rätt så många som vill ned till sargen också, skulle jag tro. Tobias i sulkyn får lita på att hästen är så bra som han ska vara och de andra bord väl fått lite respekt för honom. Jag vill inte att det ska köra för hårt på honom från start, men Tobias verkar ju inte direkt få panik heller, trots taskiga lägen så sitter han lugnt och litar på hästen, säger Per som dock skickar med en liten brasklapp åt spelarna:
– Däremot vill jag ändå varna spelarna och säga att de ska plocka ut bra reserver. För blir det en riktigt dålig bana, ja då stryker vi den här hästen. Nu ska väl allt vara okej, det är förutspått sol på onsdag, men vi tar inte några risker med en sådan här häst och vill inte tävla när det är riktigt dåliga banor, så som när vi strök på Örebro i våras.
Men utrustningsmässigt ändras inget, skorna sitter på fortfarande?
– Nej, det finns ingen anledning att ändra det. Det blir den vanliga jänkarvagnen och med skor på, kanske mixtrar vi lite med bomullen i öronen bara.

Förväntningar för nästa år
Det ser ut som en spännande framtid för Lozano di Quattro.
Valacken är inkvalad till STL-finalerna i samband med Solvallas superlördag den 14 oktober och det är där vi lär få se honom närmast efter denna start.
– Det är planen. Färjestad senast var egentligen inte med i den ursprungliga planen, men han kom ur loppet före det så bra så vi tänkte att han skulle klara det.
Och om vi blickar ytterligare framåt, till nästa år, hur ser det ut då?
– Det är klart att vi har förhoppningar. Men vi har varit med så pass länge i det här så man vet hur det kan bli. Fast drömma kan man alltid och förhoppningsvis ser han ut att gå bra ur den här säsongen. Det känns som en häst som är bäst när han får springa i hög fart så det är klart vi har förväntningar, men det får framtiden också utvisa.
Lozano di Quattro ser ut att bli klar favorit på V86® och han ska så också vara?
– Jo, det är alltid lite jobbigt att vara favorit, både som kusk och som tränare, men vad fan ska man säga efter de där loppen som han gjort…, avslutar Per K Eriksson.