Inför V86® (Mulitjackpot): Rendez Vous och Peter möts i vinnarcirkeln igen?

,

Med blott tre starthästar i stallet betyder Rendez Vous väldigt mycket för Peter Johansson. Efter den efterlängtade STL-segern senast hoppas Vaggerydsamatören att hans favorithäst ska förlänga segerraden ytterligare.

V86® Superdays når sin kulmen under onsdagen.
Efter fem raka vardagskvällar med spelformen har vi nu nått fram till Superdays grande finale som delas mellan Jägersro och Solvalla och med en häftig Multijackpot att drömma om.
Till sportens nationalarena beger sig Peter Johansson. Med sig har han 5 Rendez Vous (V86-6), en femårig valack som stormat fram på landets travovaler den senaste tiden. Vaggerydshästen ståtar för närvarande med tre raka segrar i resultatraden och insatsen senast på Färjestad var mäkta imponerande; Rendez Vous låg länge sist i fältet i ett Klass 1-försök men avgjorde efter en stark avslutning i vida spår.
– Ja, det var en riktig höjdare, säger Peter som fortsätter:
– Allt verkar bra med honom, han gjorde ju ett bra lopp senast och formen verkar fin, hästen känns pigg och glad och verkar ha tagit det loppet på rätt sätt.
Det har verkligen varit en fin utveckling på hästen den senaste tiden?
– Det har det varit, men jag har väl vetat hela tiden att det varit en väldigt bra häst så jag är väl egentligen inte förvånad, men sedan att de har gått så här bra, det kanske man inte hade tänkt.

Varit med från första dagen
Peter är inte bara tränare till stjärnskottet Rendez Vous. Han är tillika både ägare och uppfödare till hästen som såg dagens ljus i Frankrike och är efter en hingst som kanske inte tillhör de vanligast anlitade i Sverige.
– Jo, jag har varit med från början, alla första dagen. Han föddes 24 januari 2018 när vi var i Paris. Jag hade först en tanke att betäcka med Up And Quick, men då såg jag den här hingsten, Atlas de Joudes och tyckte att han var så fruktansvärt snygg så vi bestämde att boka honom. Det är ju den första hästen efter Ready Cash och rent stammässigt är den ungefär som Bold Eagle. Och det gick ju bra den här gången i alla fall…, förklarar han.
Vad har hästen för goda egenskaper?
– Jag tycker att han har extremt bra exteriör, manke och bra djup, en teknik som funkar. Han är inte så stor, hästen, men det är tryck i honom när det bär iväg. Hans hjärta och lungor, de är jättebra.

En häst som innebär lycka
I och med segern senast är Rendez Vous klar för STL-finalerna som körs under Solvallas stjärnspäckade Kriterielördag den 14 oktober. Men först väntar alltså en start på just samma bana nu på onsdag. Då är det en final i Solvallaserien som hägrar.
– Det är inget som tyder på att formen är sämre nu än senast direkt. Jag kör aldrig några snabbare jobb med hästarna utan låter de starta sig i form, meningen är att de ska bli bättre och bättre för varje start. Så han har inte körts något tuffare efter senaste loppet, lite tuffare joggning snarare kan man säga.
Så vi måste tro på en bra chans till fjärde raka då?
– Det är tuffa hästar emot även nu, men han är väl kanske en av dem som ska räknas. Vi fick spår fem och han är inte så startsnabb av sig, hästen måste tas lite lugnt från början så man låter honom trava in sig, så det blir väl dödens igen antagligen… Men det klarar han. Vi får se hur det blir, helt enkelt, men Erik Adielsson sköter det där och han har ju kört hästen ett par gånger nu, det är inget som jag lägger mig i.
För Peter Johansson, med hemvist i Forserum, mittemellan Jönköping och Nässjö, betyder Rendez Vous naturligtvis mycket.
– Jag är väl så gott som pensionär numera och håller på med det här nästan på heltid. Jag är en liten amatör med bara tre starthästar och att man får fram en sådan här häst, det är lycka. Det är vad man önskar alla att de fick känna. Det är ju inte någon jättestammad häst heller och att vi kan vara med och köra mot de stora proffstränarna, det är en stor grej.