Inför V86®: Med Frankrike i sikte

,

Sju segrar på de tio senaste starterna. Daniel Redéns stall håller toppform. På onsdagen har han två segerbud på V86® samt ett hyperintressant nyförvärv på V5®.

I lördags gästade Daniel Redén Jägersro i Malmö med fem hästar. Det blev fyra segrar, varav tre inom V75®. När Solvalla den här veckan arrangerar V86 tillsammans med Bergsåker kan topptränarens segerstapel fortsätta att växa. Först ut från stallet är Harper Hanovers-tvåan Kentucky River (V5-4), som i sin första start för Daniel Redén ska ta avstamp mot en vinter i Frankrike.- Han har varit här i cirka två månader och fått träna på. Jag har försökt ändra lite för att få honom som jag vill ha honom. Han slet ganska hårt på min bana till en början, det är ju en ganska liten häst så han fick kämpa. Nu börjar han orka med sig och har hittat tekniken så han börjar bli väldigt tillfreds med sig själv, säger Daniel Redén till stallzet.se.
Kentucky River startar i kvällens femte lopp, i den fjärde avdelningen inom V5. Där tillhör han de mer betrodda från spår tre bakom startbilen över 2 640 meter.
– Nu blir det ett test för att se hur han levererar. Vi vill se var vi har honom inför en eventuell Frankrike-sejour. Det blev vanlig vagn för så blir det ju i Frankrike om han ska dit. Sen känns det som barfota runt om ska passa perfekt, han har gått ganska tungt balanserad i jobb. Troligen öppet huvudlag och fast bomull.

Amerikanska vagnen åker på
Nästa häst från stallet att äntra banan är Chestnut. Han startar från innerspår över 2 140 meter i den sjätte avdelningen på V86. Senast han var ute avslutade han starkt som tvåa i sin säregna löpstil.- Han har ju haft sin rörelsestörning i hela sitt liv men han gör det jäkligt bra tycker jag. Nu ska vi testa lite innan vintersäsong. Det blir inte barfota som han är anmäld utan det blir andra skor än tidigare fram och barfota bak. Sen blir det första ”bike” på ett och ett halvt år. Förra gången han gick i den var han inte mogen det så nu provar vi igen. Det blir norskt huvudlag som vanligt, berättar Daniel Redén.
Fat Rabbit (V86-8) är häst nummer tre från stall Redén under kvällen. Efter två raka segrar gjorde han det senast bra som trea i Örebro, efter kort galopp i inledningen. Nu startar han med nummer nio i det andra ledet bakom bilen över 2 140 meter.- Han gick jättebra i Örebro, han fick det inte att stämma helt, tog om flera gånger och var nära att galoppera, jag tror inte att han trivdes på banan. Med det loppet bör han ha gått framåt. Han fick blåsa på i dagens jobb (måndag) och såg fin ut så han gör nog ett bra lopp. Han går i jänkarvagn nu, annars blir det helstängt huvudlag som vanligt och utan skor.