Inför V86®: Malmin gästar med två formkort

,

Norska influenser på V86® den här veckan? Kristian Malmin har segerförhoppningar. – De är inte borta någon av dem, hälsar tränaren som kommer till Åby med två formkort.

Det är Åbytravet som delar den här onsdagens V86® med Solvalla och västkustbanan gästas av en av Norges mest framgångsrika tränare. Jarlsbergsproffset Kristian Malmin var landets tredje såväl seger-, som vinstrikaste tränare under det gångna året och gästar nu Åby med två hästar ston som bevisligen visat storform på sistone.
Vi börjar med välmeriterade 8 Delight Classic (V86-1) som hittills i år redan hunnit med två starter. Båda har resulterat i andrapriser. Senast levererade hästen en sylvass avslutning ute i vida spår efter att länge legat placerad sist i fältet.
– Delight Classic gick ett väldigt bra lopp senast och har visat fin form en längre tid nu, hon funkar fint och går alltid bra nu under vintern, hästen gillar att tävla med skor så det är inga bekymmer, säger Kristian.
Det är bara åtta hästar i onsdagens uppgift på Åby.
Ett aber för norskan är dock att hon hamnade på spåret allra längst ut bakom vingen.
– Det är en häst i form, men det blev ett dåligt spår. Hon kan öppna bra men det är det nog många som kan så det är svårt att komma fram från det här läget, det blir kanske fjärde utvändigt. Därmed blir det vanskligt att säga hur långt det räcker, men hon är stark till slut och gör alltid rejäla lopp så blir det lite överpace kan hon säkert ta många till slut.

Förväntar sig vara med i toppen
Svenskfödda 9 Rouge Tile (V86-7) har kapacitet lite utöver det vanliga. Stoet, som förresten är syster till topptravaren och den femfaldiga miljonären Oracle Tile, har visat framhovarna senaste tiden. För två starter sedan segrade hon på V75 Momarken under mellandagarna och senast gick hon som tvåa en tung avslutning i tuff konkurrens.
– Rouge Tile är ett bra sto. Jag förväntar mig att hon är med i toppen och kämpar här, säger tränaren som fortsätter:
– Hon gick absolut fint senast, det blev ett lugnt mellanvarv så de fick gå på i spåren 700 meter från mål och mötte bra hästar då, den som vann är ju riktigt bra. Det var ett topplopp hästen gjorde och det gjorde hon även gången före i Momarken när hon vann från dödens. Hon är rejäl, den här märren.
Det blev, återigen, ett bakspår för henne?
– Bakspåret går fint. Men det är väl en häst som visat sig vara rätt så allround och går lika bra från alla positioner.
Känslan är att båda dina hästar ska tas på allvar av spelarna?
– De är inte borta någon av dem, tycker jag. Vi ändrar inget med utrustningen heller, båda tävlar med aluminiumskor på och med norskt huvudlag på onsdag.
Apropå Oracle Tile förresten. Vi måste nästan passa på att fråga hur det är med stjärnan som inte setts till sedan starten i Prix de Bretagne i november?
– Jo, han har börjat tränas lite lugnt igen, men han blev ju sjuk och har varit det mycket det senaste halvåret. Det är lite tråkigt. Han skulle egentligen varit i full gång nu var tanken, men det blev lite problem med virus som gick och en del halsproblem, men så är det. Vi hoppas att han frisknar till snabbt och att det kan bli någon start under vintern.