Inför V86® (jackpot): Sybille tror på sin tjeckiske segermaskin – ”Dom andra får jaga oss”

,

Han övertygade stort i sverigedebuten och tog sin 15:e seger i 23:e starten. Den tjeckiske(!) segermaskinen Jerry gör nu sin andra start för sin nya tränare Sybille Tinter – när han är favorit i V86®. – Min häst var fantastiskt bra senast. Jag är inte rädd för motståndet och tror på bra chans, säger Sybille.

Det är dags för en ny stor jackpot på V86® när onsdagens omgång delas mellan Jägersro och Solvalla. En ensam vinnare kan ta hem 39 miljoner kronor enbart på åtta rätt. I startlistorna finns ett nytt namn som är obekant för många spelare. Hästen heter Jerry, är en femårig valack som kommer från Tjeckien. Där har han tävlat framgångsrikt och hittills har det blivit 15 segrar på 23 starter. Han har varit på prispallen i tre av dem och är obesegrad i år i sju raka segrar.
– Jag har en annan häst i träning som heter Beethoven Gar, och när han startade i Tjeckien i början av september så blev han tvåa och var slagen av Jerry. Efter loppet gick ägarna ner och köpte vinnaren och på den vägen är det, säger Sybille Tinter.
– 2 Jerry (V86-2) är ingen stor häst, snarare mer som en ponny i storleken. Men han växer otroligt mycket på banan och när han var ute och värmde inför första starten för mig senast så tyckte jag att han såg mycket finare ut än vad han gjorde hemma. Så det verkar som att hästen växer med sina uppgifter.

”Trodde inte han skulle springa en 1.12-tid direkt”
Jerry gjorde debut på svensk mark den 3 oktober och det slutade med en lätt seger på tiden 1.12,6/1640a i Eskilstuna. Hästen imponerade då han öppnade 1.08 första 500 metrarna till ledningen och varvade på 1.11. Trots det klev han undan enkelt över upploppet för Kim Eriksson.
– Jag trodde inte att han skulle kunna springa en 1.12-tid direkt för hemma i träningen har han legat lite efter mina övriga hästar. Men jag har inte haft honom så länge och han är inte van att springa i uppförsbackarna. Jag trodde att hästen skulle göra en bra prestation, men inte springa en 1.12-tid på en gång. Jag var lite spänd innan för jag visste heller inte hur han skulle stå sig mot svenskt motstånd men han gjorde det ganska enkelt, menar Romme-tränaren.
Hur har hästen tagit det loppet och känts efteråt?
– Jag körde ett litet jobb med honom idag (måndag) och han var pigg och glad och framåt. Jag har ingen indikation på att han ska prestera sämre nu på onsdag. Tvärtom så borde han bara bli lite bättre när han har fått det loppet och lite träning efteråt.

”Dom andra får jaga oss – bra chans”
Jerry är favorit i den andra avdelningen på V86 och förutsättningarna är perfekta. Det är spår två bakom bilen över kort distans för den startsnabba hästen, och i sulkyn sitter återigen Kim Eriksson.
– Min häst har visat att han är bra, spåret är perfekt och han är väldigt startsnabb. Dom andra kommer att få jaga oss, säger Sybille Tinter och skrattar.
– Vi växlar upp lite nu och motståndet är helt klart bättre än senast men samtidigt är jag inte rädd för konkurrenterna. Vi har en gasglad kusk i vagnen så han bommar säkert inte ledningen. Av det jag har kunnat läsa på hans resultatlistor så har han mestadels sprungit över 1600 meter i Tjeckien. Jag måste tro på en bra chans.
Blir det några ändringar i balans och utrustning?
– Nej, vi experimenterar inget nu utan kör som senast, barfota runt om och med vanlig vagn. När han tävlade i Tjeckien så gick han i sulkett, så jag vågar inte sätta en jänkarvagn bakom honom ännu. Han får springa i en vanlig vagn en gång till i alla fall.