Mattias Djuse Maria Holmén/TR Bild.

Inför V86 (jackpot): ”Hon är en outsider”

,

Det mesta går Mattias Djuses väg. Stallet vinner vart femte lopp för tillfället.
På onsdag när V86® stannar till i huvudstaden plockar stallet ut ett intressant nyförvärv.
– Det jag känt i Carry Cash hoppas jag ska kunna räcka en bit. Hon är en outsider, säger Solvallatränaren.

Mattias Djuse Maria Holmén/TR Bild.


Det går bra för Mattias Djuse. Sett till statistiken vinner stallet var femte lopp och kör in en miljon i månaden till nöjda hästägare. På onsdag avgörs V86 på hemmaplan och Djuse har fyra hästar i omgången.
Carry Cash tilldrar sig ett stort intresse. Hästen gör sin första start i sin nya regi. Det sexåriga stoet har tidigare tränats av Jörgen Westholm och gjort det bra med 11 segrar på 38 starter.
– Hästen kom i ett fint skick för en dryg månad sedan och vi har tränat på. Jag har även kört ett banjobb med henne och det var jag klart nöjd med, säger Mattias Djuse.
Det är ett tufft lopp som Carry Cash är med i och hon slår lite ur underläge.
– Jag ser henne som en outsider. Hur som helst ska det bli spännande att starta henne och framöver hoppas jag att hon ska ta för sig en del. Carry Cash kommer att tävla barfota runt om och med ett öppet huvudlag, inga konstigheter.

Bättre än raden
Mattias selar ut ytterligare tre hästar i omgången och alla håller fin form.
– 7 Mythical Rokk (V86-3) har galopperat på sistone och det är av olika anledningar. Han är inte osäker i grunden. Hästen känns fin, men har ett dåligt läge den här gången och är inte så snabb från start och vi riskerar att hamna illa till.
– 1 Global Agency (V86-6) har det inte riktigt klaffat för på slutet. Han är bättre än raden och den här gången har han ett bra spår. Hästen är startsnabb och det hoppas vi att han kan utnyttja på något sätt. Han tävlar barfota igen, senast hade han skorna på sig och barfota är en fördel. På läget kan han vara med där framme.
– 13 Global Benefit (V86-8) svarade för ett mycket bra lopp senast och hon känns jättefin. Den här gången står hon ganska tufft till och det är många hästar att runda. Hon måste ha en hel del tur och får ses som en outsider.

Joakim Brundin, Kanal 75