DOLLAR ACCESS PRIS 452.JPG

Inför V86® (jackpot): Elddop för obesegrade talangen

,

Mr Wheasly har inte varit i närheten av förlust efter tre starter. På onsdag får han sitt riktiga elddop i en jackpotkryddad omgång på V86®. – Han har ännu inte varit trött och jag tror han duger bra igen, säger tränaren Mats Olsson.

DOLLAR ACCESS PRIS 452.JPG

Åbyamatören Mats Olsson är uppväxt med mycket djur och fastnade tidigt för hästar. Tillsammans med sin bror tog han över föräldragården en bit utanför Göteborg och gjorde om den till en anläggning för bara hästar.
– Ja, det blev hästar jag fastnade för och det blev en väl fungerande anläggning. Peter Untersteiner hade en filial här under många år och firade stora framgångar och efter honom valde Morten Kvikstad att lämna USA och blev tränare på Åby. Tyvärr hade han mycket otur och sjuka hästar och det blev inte som vi hoppats, berättar Mats Olsson.
– För 20 år sedan sålde jag min del i gården till brorsan, frugan och jag köpte granngården. Numera har vi lagt av med avel och har tre hästar kvar som vi jobbar med.
66-åringen har haft flera framgångsrika hästar som familjen även fött upp.
Både Robin Hood och Dollar Access tävlade starkt och tjänade över en miljon kronor. Även Quill Pen och Snow Angel hade bra tävlingskarriärer och kom över en halv miljon i insprungna pengar.

Inte varit trött i lopp ännu
Nu ser han ut att ha plockat fram ytterligare en häst med kapacitet att ta sig en bit i karriären.
På onsdag när V86® avgörs på Solvalla och Åby ska Mr Weasley presentera sig för den lite större publiken. Treåringen har startat tre gånger i karriären och inte varit i närheten av förlust.
– Han har varit bra och har inte varit trött någon gång och det är väldigt positivt. André Eklundh som har kört honom har gett Mr Weasley fina lopp och byggt upp hästen på ett föredömligt sätt och gett honom självförtroende vilket jag är väldigt nöjd med.
Vad har Mr Weasley för kvalitéer?
– Han är bara i inledningen av sin karriär och har visat fin uppfattning och sedan är han snabb och har en vass speed.
Hur har han tränat inför det här loppet?
– Bara bra, han känns fortsatt formstark. Han fick gå på lite i torsdags och kändes som jag ville. Han var pigg, glad och smidig.
Hur snabbt kan han öppna bakom bilen?
– Det vet jag inte riktigt, senast öppnade han ganska fort och tog sig ner i rygg på ledaren. Jag vet att både Speedy Ace Vicane och Stan Getz A.T. är snabba i väg. Jag har absolut inget emot att Mr Weasley får ett lopp på innerspår, han har visat att han är vass till slut.
Vad tror du om segerchansen?
– Det är mycket tuffare motstånd emot den här gången än han vad han mött tidigare, men han har inte gått sig trött ännu och med ett bra lopp hoppas jag att han ska duga igen.