Inför V86®: Intressant uppgift för Putte

,

Två V75®-segrar på kort tid. Putte har tagit för sig allt mer på sistone. Nu är Anders Svanstedts kapabla fyraåring tillbaka på Åby och har en intressant uppgift på V86®.

Onsdag och V86®. Denna vecka är det Åbytravet som delar spelformen med Solvalla och till västkustbanan beger sig Anders Svanstedt med en häst. Inte vilken som helst dock, fyraåriga valacken 7 Putte (V86-7) har visat framhovarna rejält under säsongen och har vunnit sju av sina fjorton starter.
Senast, i en tuff Klass 2-final på Solvalla, hade man dock ingen lycka med sig från ett bökigt utgångsläge.
– Nej, vi kom lite offside på det senast, vi fick gå på först i tredjespår med 400 meter kvar, kom lite snett på det och hästen blev generad och sedan var det vrålkört för oss. Men hästen gick faktiskt med tussarna kvar i mål och med hedern i behåll, säger Anders Svanstedt.
Putte var femma i derbyuttagningarna för tre starter sedan och har även hunnit med att plocka två vinster på V75® på relativt kort tid. Efter att ha vunnit på Mantorp i början av augusti, slog han näst senast till i Ungdoms-SM med Tom Johansson vid tömmarna.
– Han var riktigt fin den gången och han var väl egentligen lika fin i lördags, även om det inte blev vårt lopp då.

Har S:t Leger i sikte härnäst
Nu är det V86® som gäller. Putte kan tyckas stå lite småtufft inne i loppet, men det kompenseras kanske av ett riktigt spännande utgångsläge. Valacken inleder från ett springspår.
– Springspåret är bra. Hästen är kvick som tusan i benen och vi hoppas att komma fram till innerspåret i första hand, så får man se sedan hur vi lägger upp det; om vi väljer att köra i ledningen eller om vi släpper till någon som är bra. Han är ju väldigt allround och går lika bra från alla positioner, säger Anders och tillägger:
– Det blir vanlig vagn nu, eftersom det är volt, men han har gått bra med det också, som sagt hästen är väldigt allround och göra alltid bra ifrån sig med alla typer av vagnar och huvudlag.
Så det känns ändå som en bra uppgift för din häst?
– Det är ju en ganska tuff proposition ändå, tillägget gick vid 840 000 kronor och det är bra hästar där bak också. Men han kommer i väldigt bra form och det finns inga orosmoln på himlen för vår del, känslan är att hästen kommer göra ett bra lopp.
Hur ser det ut efter det här, har ni en plan för Putte?
– Ja, vi har en plan faktiskt, att han ska ut i S:t Leger (ett klassiskt fyraåringslopp på Åby som körs över 3140 meter reds.anm.) nästa gång, det är tre veckor framåt i tiden och det är också lite därför vi tar ut honom här, trots den tuffa propositionen. Vi siktar mot det loppet och det här blir också som ett steg i matchningen dit.