Inför V86®: Hanna har förhoppningar på Con Padre

,

Formstall med tre chanser inom V86®. Hanna Lähdekorpi åker till Åby och har sina största förhoppningar hos Con Padre.

När årets första omgång av V86® ska avgöra under onsdagskvällen kan nog Hanna Lähdekorpi vara väl värd att passa.
Halmstadstränaren vars stall flitigt figurerat i vinnarcirklarna den senaste tiden gör resan norrut mot Åbytravet och har tre hästar med sig. Mest streckad ur trion verkar nyblivne femåringen 5 Con Padre (V86-5) bli. Fuxen hade en stark säsong på tävlingsbanan i fjol och segrade direkt i sin comeback för tre starter sedan. Kan det var dags igen nu med lämpliga förutsättningar över sprinterdistans?
– Con Padre har gjort det jättebra efter ett uppehåll. Han startade ganska tätt tre gånger och senast var han kanske lite sämre, men jag tror det beror på att det blev lite för täta starter. Jag tycker att hästen gjort det väldigt bra och jag tror också att formen är bra, han står fint inne i loppet, säger Hanna.
Hur ser du på femtespåret bakom bilen här?
– Han är inte någon blixt från start, hästen är inte så snabb på en kort sträcka. Det tar några hundra meter innan vi får upp farten, så vi får väl se lite var vi hamnar här. Men jag tycker att han är min bästa chans under kvällen.

Övriga två från Halmstadsstallet kan kanske sorteras in i kantbollsfacket.
Trotjänaren 7 Amorcer Lavallo (V86-3) gick förvisso segerlös ur fjolåret, men gjorde nyligen comeback då valacken beträdde tävlingsbanan för första gången på fem månader.
– Ja, han gjorde ju comeback senast efter att inte ha tävlat på ganska länge. Resultat var kanske inte så bra, men han gick faktiskt ett väldigt bra lopp så jag var nöjd med den comebacken. Normalt borde han ha gått framåt med det loppet, men det är ändå lite synd med spåret här för det blir lite svårt att komma till. Han kan öppna ganska okej, men det kan de flesta i den här klassen. Det blir väl att vi hamnar lite sämre på det och då blir det kanske svårt att vinna.
Hur ser du på uppgiften för 9 Demir K.M.E. (V86-7) som kommer från ett andrapris?
– Han hade riktigt bra form i höstas, gjorde det fint senast också men var inte riktigt lika bra näst senast, då var det också väldigt vintriga förutsättningar och kallt. Nu ska det kanske inte bli så kallt den här gången men däremot mycket snö, så jag sätter ett litet frågetecken för hur han kommer att funka under de förhållandena.