Inför V86®: Ebbinge med två segeraktuella

,

Rick Ebbinge har etablerat sig i Sverige och hoppas på en rivstart 2024. På onsdag när V86® är tillbaka igen har han två formstarka hästar till start. – Jag tycker att både Ulla Rols och Moses Boko ska slåss om segern, säger tränaren.

V86® tillbaka och vi är tillbaka i vardagen igen. Onsdagens omgång delas mellan Solvalla och Åby.

Just Åbytravet är högaktuellt för Rick Ebbinge. Han har sedan han etablerade sig i Sverige för ett par år sedan hållit till nära Halmstadtravet, om bara några veckor blir han Åbytränare.
– Det finns inte riktigt med plats för mig där jag har hållit till sedan jag kom till Sverige och då passar det här bra för alla. Gården ligger inte så långt ifrån Robert Berghs gård. Stället heter Dunevad och ägs av Tommy Karlstedt. Det har varit lite olika tränare där med gott resultat och det finns mycket fina träningsmöjligheter. Jag ska hyra 30 boxar och jag ser fram emot det, säger Rick Ebbinge.
Holländaren har etablerat sig i Sverige och hade ett bra 2023. Höjdpunkten var när han vann Svensk Uppfödningslöpning med L’ Amourpourblanca.
– Jag är nöjd med året och vi har förbättrat oss hela tiden och nästan alla de hästar som har startat har vunnit. Det ser bra ut inför nästa år. Det står 14 nyblivna treåringar i stallet och jag hoppas och tror att vi kan fortsätta att bara bli bättre och bättre.

Båda ska streckas
På onsdag startar han två hästar med chans på sin nya hemmabana.
– Jag tycker att spelarna ska strecka bägge, dom har tränat väldigt fint och känns fina.
7 Ulla Rols (V86-1) var bra senast efter ett litet uppehåll. Hon känns fin efteråt och hon ska gå framåt med det loppet i kroppen.
Det är lång distans nu, hur hanterar hon det?
– Jag upplever inte distansen som något problem, då hade jag inte anmält henne till loppet, men det är ingen fördel för.
Hur snabb är hon från start?
– Hon kan öppna hyggligt, spåret är lite långt ut, men över den här distansen så spelar det inte så stor roll. Jag söker mig framåt och hoppas på en vettig position.
Hur sätter du in henne i loppet?
– Jag tycker att jag har en av de bättre hästarna i loppet och hon är ett tidigt streck.
5 Moses Boko (V76-7) var jag klart nöjd med senast och han gör bra lopp hela tiden. Han känns riktigt fin i träningen efter det.
Han vinner inte så ofta, varför?
– Han är ingen ickevinnare på något sätt. Han är ingen raket från start och har hamnat lite illa till ibland och svarat för starka avslutningar utan att det räckt ändå fram.
Hur ser du på hans uppgift?
– Spännande. Han är rejäl och kan göra en del själv i loppen. Med en vettig position så ska även han kunna vara med och strida långt framme.
Kommer du att göra några ändringar på någon?
– Det kan bli aktuellt med en vanlig vagn på Ulla Rols, det är inte riktigt bestämt, annars kommer båda att tävla som tidigare.