Lars Jakobsson/TR Bild.

Inför V86®: Dubbelchans till fullträff

,

Två formstarka hästar med tilltalande lägen.
Magnus Träff beger sig mot Bergsåker med två chanser till succé på V86®.

Lars Jakobsson/TR Bild.


Bollnästränaren Magnus Träffs stall hade ett bra år i fjol och har fått en likaledes god start på 2023.
När Solvalla tillsammans med Bergsåker arrangerar V86® den här onsdagen, dyker han upp på Sundsvallsbanan med en duo som lär få en hel del av spelarnas förtroende bland strecken.
Fyraårige 1 Needle’Em (V86-7) har redan hunnit med att bärga två av stallets segrar hittills i år, men hade inte en lika lyckad upplevelse när hästen senast testade V75®, just på Bergsåker.
Needle’Em såg precis ut att ha lyckats ta hand om ledningen i Klass 2-försöket då han rullade över i galopp och fick den dagen förstörd.
– Det gick ju fort in i kurvan där, hästen tappade aktionen lite. Vi kollade upp honom efter det och han fick åtgärdas lite. Nu känns han väldigt fin, så som han känns här i jobben tror jag i varje fall inte att formen ska vara vikande direkt, berättar Magnus.
Nu blev det innerspår bakom bilen. Känns perfekt för en häst som visat startsnabba kvaliteter?
– Nu vet jag inte riktigt hur snabba de är utifrån, så läget kan ju bli en fälla också, men han öppnar ju i alla fall hyggligt själv och vi hoppas att han ska lyckas att försvara innerspåret.
Onsdagens lopp är en så kallad spårtrappa, där hästarna med lägst intjänat får de bästa spåren. Men det känns väl ändå ut som en lämplig uppgift?
– Jo, men det blev ju det ändå. De som tjänat mest har inte tjänat så mycket mer så det känns ändå som att han står bra inne i loppet. Han hade ju inte gjort bort sig utan galoppen när vi provade V75® senast och nu blir det jänkarvagnen på igen, vilket är ett plus. Det ser intressant ut.

Fick det kvitto man vill ha
Den ett år äldre valacken 2 Cornerstone (V86-5) startar strax före sin stallfrände.
Här är det dock längre sedan det blev någon seger i raden. Vi får ta oss tillbaka till den 15 augusti för att hitta Wellino Boko-sonens senaste fullpoängare. I gengäld har hästen konstant slagits i toppen i loppen en längre tid nu. Cornerstone har varit tvåa eller trea i sina fem senaste starter. Nu senast var han på bronsplats i ett Klass 1-försök på Romme.
– Ja, det var ju ett klart fall framåt, tycker jag. Det känns väl som att formen är på gång där nu, hästen har börjar hitta tillbaka till sig själv. Han har känts riktigt fin i jobben efteråt och jag tyckte väl att han var riktigt bra redan på Solvalla näst senast, men banan var inte så passande för honom då; senast fick vi det kvitto vi ville ha.
Det är andraspår i voltstart nu. Hur funkar det?
– Voltstart är väl ingen fördel för honom egentligen, han är ingen blixt ut, men det ska heller inte vara någon risk för galopp eller så, hästen är förnuftig. Som sagt, han är maximalt medel ut ur volten men borde väl kunna hitta en bra position.
Det känns som att Cornerstone, som det brukar heta, står lite på tur för seger nu?
– Ja, men det tycker jag, han gör ju bra insatser varje gång så det skulle inte förvåna mig om han är med där framme igen.
Spelarna ska alltså räkna med båda dina hästar på V86®?
– Det tycker jag. De känns fina, fick ju lämpliga lägen och formen verkar på gång. Så de kan nog vara med där framme båda två.

Daniel U. Olsson, Kanal 75