Mikael Rosenquist, TR Bild.

Inför V75®(jackpot): Persson kan vara nyckeln till miljonerna

,

När det vankas V75® i Halmstad med jackpot är förstås Stefan Persson en faktor.
Kusken har fyra uppsittningar och även om ingen är favorit, är samtliga värda att bevaka för spelarna.

Mikael Rosenquist, TR Bild.


Sprintermästaren är i mål, men Halmstadtravet har mycket mer att bjuda på i helgen.
Under lördagens väntar en på förhand öppen omgång av V75® som dessutom kryddas upp med en fin jackpot; en ensam vinnare kan bli 58 miljoner kronor rikare.
En kusk som kan banan utan och innan är hemmadrivern Stefan Persson som har ett par intressanta styrningar på V75® som alla är högst värda att ta med i beräkningarna.
Först ut är Per Henriksen-tränade 12 King of Greenwood (V75-1) som senast spurtade strålande i Vaggeryd.
– King of Greenwood spurtade som en furie senast, han gick otroligt bra. Vi tappade lite position in mot första sväng senast, hade vi inte gjort det så tror jag vi hade vunnit det loppet. Han har spurtat bra många gånger, men det där var nog det bästa loppet som han har gjort, han var riktigt bra, säger Stefan som fortsätter om hur tankarna går kring det tråkigare tolftespåret:
– Jag får göra mitt bästa att få en bra position. Hästen har aldrig startat i voltstart förut, men han är snabb i benen och vi får hoppas att vi kan komma igenom. Jag kan i alla fall inte åka ut och tänka att jag får en dålig position, vi får försöka så bra som möjligt från ett dåligt läge.
I Klass 2-försöket håller Persson tömmarna bakom 7 Andover Heaven (V75-4). En fyraåring som visat fin form för Ola Samulesson, men som kusken nu stiftar sin första bekantskap med.
– Han tycker jag gjort jämna och bra lopp hela tiden. Han står bra inne i klassen och nu har vi kommit ned ett hack i banan också. Det hade varit perfekt att hitta ned i rygg på Kövras Joker för den är väldigt snabb ut.

Barfota runt om för första gången klart intressant
5 Hilltop Hawk (V75-5) tränas av brodern Håkan K Persson. Jänkaren hade en fin säsong förra året men har ännu i år inte visat samma takter. Men kusken ville inte helt avskriva valacken i det här Klass 1-försöket trots att han är lågt streckad.
– Han har väl inte riktigt kommit igång i år. Han gjorde några vassa insatser förra året och gick okej senast, men det har saknats det där lilla extra. Nu blir det barfota runt om för första gången vilket är klart intressant och han står bra inne i loppet så helt avsågad känner jag mig inte. Har han hittat den där formen från i fjol, så kan han överraska för han har en bra avslutning.
– Jag tror att han kan höja sig ganska mycket barfota faktiskt. Han gick ganska tungt balanserad länge och har varit lite rullig.
Avslutningsvis Sofia Aronsson-tränade 12 Nina Ginto (V75-6). Den formstarka hästen är ett av flera bud i en på pappret öppen upplaga av Diamantstoet.
– Nina Ginto är bra helt enkelt, hon gör bra lopp hela tiden. Hon har lite samma egenskaper som King of Greenwood har; vill inte göra för mycket grovjobb själv utan behöver bra ryggar. Skulle vi komma ned och få de rätta ryggarna till upploppet så kan hon absolut räcka i ett sådant här lopp.

Kanal 75