Full gas mot front.
Kevin Oscarsson hymlar inte med sitt upplägg bakom Wild Love i Sto-SM.
– Jag kommer verkligen att ge henne chansen att nå ledningen. Kommer vi dit så kan jag garantera att jag inte släpper.

Wild Love tillsammans med Kevin Oscarsson och Bengt Simberg. Lars Jakobsson/TR Bild.


Vissa kuskar håller sina taktiska funderingar hemliga på förhand.
Andra berättar exakt hur de tänker.
Det senare är fallet med Kevin Oscarsson, åtminstone inför lördagens Sto-SM då han sitter upp bakom Bengt Simberg-tränade Wild Love.
– Jag tror inte att hon är kvick nog att spetsa av egen kraft. Men jag kommer att försöka få iväg henne så snabbt jag bara kan och sedan fortsätta mot ledningen. Jag är inte rädd för att trycka till rejält eftersom vår chans att vinna loppet verkligen skulle öka om vi når dit, säger Oscarsson som inte alls låter främmande för att han kan ge storfavoriten Mellby Free en riktig match.
– Vi har haft Sto-SM som lite smygande mål i några månader och det känns som att vi kommer in med väldigt bra tajming i det här loppet. Hästen höjde sig på sensommaren och har bara blivit bättre för varje start. Hon är inne i en väldigt bra fas just nu, precis som hon var vid den här tiden i fjol.
Varför är det så viktigt att komma till ledningen?
– Därför att hon travar bättre på innerspår och jag verkligen vill ge henne chansen den här gången. Hon har bara gått i spets en gång i livet, då fungerade hon perfekt och vann lätt i billig omgivning.
Stämmer det att ni ska prova en riktig jänkarvagn på lördag?
– Ja, nu är det dags. Hon har haft det en gång, förra sommaren, och galopperade direkt. Men hästen känns betydligt stabilare nu, hon har fått mycket mer spänst i kroppen och har inte alls så nära till galopp vid tempoväxlingar som tidigare.
Värmer ni i den för att testa?
– Nej, jag tror inte på att värma hästar i jänkarvagn. Jag vill ha den på direkt till loppet och tror att det kommer att fungera den här gången.
Några andra ändringar?
– Hon hade skor senast för att spara hovarna till detta lopp, men nu återgår vi till barfota. Så fortsätter vi med helstängt huvudlag vilket fungerat fint i höst.
Kan hon verkligen slå Mellby Free?
– Det vet jag inte. Det är möjligt att Mellby Free eller Cash Crowe
är för bra och tar ner henne. Men Wild Love är redo för en väldigt bra prestation från ledningen och jag önskar verkligen att hon får chansen att visa det, säger Kevin Oscarsson som även sitter upp bakom Crown Prince W.W. i Ungdoms-SM (V75-4).
– Han gör debut för Hanna Lähdekorpi och har gått ett banjobb inför det här. Hur snabbt de körde vet jag inte, bara att de var nöjda. Jag fick förfrågan om att köra honom för tre veckor sedan och tyckte det kändes som en intressant styrning. I övrigt kan jag inte hästen så bra, men jag vet att han kan vara lite knepig bakom bilen så där är det svårare att spekulera kring taktiken. Chansen är förstås svårbedömd, men skulle han vara ett par procent förbättrad i ny regi samtidigt som jag lyckas med styrningen så kanske det kan gå.
Har du något SM-guld sedan tidigare?
– Nej. Jag har någon andra- och tredjeplats från Ungdoms och Lärlings-SM, men ingen titel. Okej, jag har några från ponny-tiden, men det är väl inte direkt något man sitter och skryter med när man kör upp bakom bilen i Sto-SM…, säger Kevin Oscarsson.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerad oktober 11, 2019 16:55 via Kanal75

Dagens tävlingar