Four Guys Dream vid segern i gulddebuten.  Maria Holmén/TR Bild.

Inför V75®: Uppstickaren räds inte motståndet

,

Han vann debuten i gulddivisionen på ett imponerande sätt.
På lördag höjs ribban ytterligare.
Men att några av landets bästa hästar står för motståndet skrämmer inte.
– Jag tycker inte att vi slår ur underläge, säger uppstickarens kusk.

Four Guys Dream vid segern i gulddebuten.  Maria Holmén/TR Bild.


Four Guys Dream (V75-3) såg bländande ut när han i sin senaste start flög fram över upploppet och enkelt avväpnade motståndet. Det var första gången som den Håkan K Persson-tränade sjuåringen startade i Svenska Travligans högsta klass och efter loppet riktigt sprudlade det om segerkusken, tränarens bror Stefan Persson.
– Man blir så himla glad när man kör hästar som känns på det viset och gör sådana prestationer, då bubblar det i en. Man brukar alltid kunna hitta något att gnälla på, att de hänger lite töm eller så, men just med honom när han är så där fin finns det absolut inget att anmärka på. Han var väldigt, väldigt fin helt enkelt, säger Stefan Persson.

“Väldigt nära toppform”
På lördag är det på bröderna Perssons och Four Guys Dreams hemmabana i Halmstad som Svenska Travligan och V75 ska avgöras. Det är på nytt gulddivisionen som gäller och den här gången är motståndet stenhårt. Per Nordströms elitloppshopp Önas Prince gör sin första start för året och det gäller även Svante Båths dito Very Kronor.
– Det är tuffa hästar med nu och det ska bli riktigt kul. Lite synd att vi fick bakspår men det är som det är och vi får ta det därifrån. Jag tycker inte att vi slår ur underläge, säger Stefan Persson.
– Det som skiljer honom från de andra är att både Önas Prince och Very Kronos redan har något år i översta eliten, men de har varit ifrån lite och kanske inte har full form. Och Four Guys Dream är väldigt nära toppform nu, så det ska bli jättespännande.

Spår toppsäsong för Judge D.
Stefan Persson kör ytterligare fyra hästar inom ramen för V75 och bland dessa låter han mest uppåt på Ola Samuelsson-tränade Judge D. (V75-5).
– Han möter några som jag knappt känner igen namnen på så det är svårt att värdera chansen, men jag tycker att Judge D. måste vara en riktigt bra klass II-häst. Det är en häst som jag gillar skarpt och jag tror att han kommer att få en riktig toppsäsong. Han tjänade inga stora pengar i fjol utan kom i gång lite sent, men jag tycker att han har lite extra och från ett bra läge ser det bra ut.
Sina övriga uppsittningar kommenterar Stefan Persson enligt följande:
– Heroine Darling (V75-1) har varit bra på slutet. Hon är stark och fin på alla sätt och har ett bra spår.
– Brady D.E. (V75-2) har varit jättebra sedan han kom till Håkan och han var jättefin i jobbet jag körde med honom i torsdags. Läget är lite knöligt, därifrån är han lite utelämnad, men annars tror jag att han duger väldigt bra i klassen.
– Bravo Sabotage (V75-7) kommer inte till ledningen för Call Me Brodda tar han inte en längt på, och sedan är han lite färsk i silver, står lite hårt inne och möter bra hästar, så jag tror att vi får rikta in oss på att köra lite snällt med honom den här gången och låta honom komma in i silver. Det är ett tufft lopp och jag tror att han får svårt att vinna.

Kanal 75