Stefan Granlund med Tabasco C.D. Lars Jakobsson, TR Bild.

Inför V75®: Två heta om det blir ledningen

,

Stefan Granlund är van att slå ur underläge.
På lördag hoppas han ställa till det för en av jättefavoriterna på V75®.
– Kommer Tabasco C.D. till ledningen ger han Borups Victory en match, säger Kalmartränaren.

Stefan Granlund med Tabasco C.D. Lars Jakobsson, TR Bild.


Stefan Granlund räds inte att sticka ut hakan när han har hästar med chans. Det har visat sig vara rätt mer än en gång. På lördag när V75® avgörs i Örebro så reser han från gården strax utanför Kalmar med en duo som kan överraska.
– Visst är jag född optimist, jag tror på mina hästar och ibland blir det rätt, säger Stefan Granlund.
Först ut är 7 Tabasco C.D. (V75-1) som det har strulat en del med sista året.
– Ja, det har inte varit raka spåret. Han gick ner till Frankrike och i träning hos Björn Goop och startade några gånger och var sexa i ett mycket tufft lopp. Tyvärr så blev han skadad i ett gaffelband och en sådan skada tar tid och han startade inte på tio månader. Han svarade för två riktigt bra lopp direkt, men sedan fick han problem med halsen och fick vila ett tag. Efter det lilla uppehållet har han gjort två starter igen och senast satt han fast på V75 med alla krafter kvar. Han skulle ha startat på Solvalla för några veckor sedan, men då strulade halsen igen och det är bara att konstatera att han har en känslig hals.
Du väljer att gå ut direkt på V75, varför?
– Jag tycker att hästen är tillräckligt bra för att duga där och sedan är han alltid bra efter uppehåll. Han tränar väldigt starkt och jag tror på en bra prestation.
Hur ska han besegra favoriten Borups Victory?
– Ska han slå honom är det från ledningen. Tabasco C.D. är mycket startsnabb och kusken får ladda vad som går från start. Det finns en liten chans att han kan ta sig förbi honom och då finns chansen, helt klart.
Ändrar du något?
– Han ska tävla barfota bak och det är ett stort plus för den här hästen.

Klart bättre än raden
Granlund tycker även att 1 Ninja Zon är värd ett streck i V75-5.
– Nu får det vara slut på hennes otur hoppas jag. Hon har en väldigt bra form och är klart bättre än raden. Senast blev allt fel från ett dåligt läge och den starten kan vi glömma. Hon har suttit fast med krafter kvar innan dess och hon känns riktigt taggad i träningen.
Kan hon utnyttja spåret?
– Ja, hon är snabb iväg och jag är helnöjd med läget. Jag tror hon kan hålla ledningen och sedan är det upp till kusken att bestämma taktiken. Jag har inget emot att se henne i ledningen.
Ändrar du något?
– Hon ska tävla barfota fram och det gör henne rappare och sedan hänger jag på den amerikanska vagnen igen, det var några starter sedan hon tävlade med den.
Blir du överraskad om hon slåss om segern?
– Nej, det blir jag faktiskt inte, med tanke på hennes form och de passande förutsättningarna hon har så tycker jag att hon är en av dom som kan vinna.

Joakim Brundin, Kanal 75