Markus B Svedberg. Malin Albinsson TR Bild.

Inför V75®: Totokungen vill ha dött lopp

,

Han är tränaren det lönar sig mest att spela på i landet.
På lördag plockar Markus B Svedberg ut två hästar i samma lopp – och hoppas på seger för båda!

Markus B Svedberg. Malin Albinsson TR Bild.


Han blev landets yngste proffstränare när han tog ut proffslicensen 2013.
Tio år senare är Markus B Svedberg ett etablerat namn med 74 hästar i stallet som i fjol slutade på plats 24 i den allsvenska tränarligan med 6,7 miljoner kronor insprunget.
Men tittar man på en speciell aspekt så är Svedberg nummer ett i landet.
Nämligen som spelobjekt.
Ingen annan tränare som gjort minst 1 000 starter sedan 2013 kan matcha hans ROI.
Return On Investment visar återbäringen för spelarna och finns sökbar i databasen travfakta.se.
Svedbergs resultat över 2 210 starter i karriären visar ROI på 113 procent.
Det innebär att varje spelad hundralapp på stallets hästar gett 113 kronor tillbaka och att nettovinsten för den som spelat en hundring i alla lopp är över 28 000 kronor.

Obesegrad från ledningen
På lördag startar landets mest spelvärda stall två hästar på V75, och de ställs mot varandra i silverdivisionen över lång distans (V75-5).
3 Kimi di Quattro har härdats på lördagarna under vintern och kommer närmast från en femteplats i silverfinalen på Solvalla.
– Jag hoppas att formen ska vara som den har varit. Han har tränat utan avbrott och känns likadan. Han är inget träningslejon, men det verkar bra. Distansen ska han nog klara av, han är allround, säger Svedberg om hästen som den här gången får allsvenske kuskchampion Magnus A Djuse i sulkyn för första gången.
Dessutom ser ekipaget ut att ha chans att nå ledningen, en position där Kimi di Quattro är obesegrad på sex försök.
– Han är lite ojämnt startsnabb, bra men inte extremt bra och vissa dagar öppnar han bättre än andra, berättar Svedberg som själv sitter upp från ett betydligt sämre utgångsläge bakom 12 Certanly.
– Det är en häst jag gillar. Han har bra kapacitet, bra styrka och en bra avslutning. Spåret gör inte så jättemycket för hans del. Förhoppningsvis kommer vi in i matchen och då är han inte borta.
Hur bedömer du formen för dagen?
– Han är i bra form, men inte i tipp-topp. Jag har väl inte tränat någon den här årstiden för att maximera dem. Han har gått vanliga rutinjobb. Han är bra i grunden och har bra form även om han kanske inte har den där formen när han är som absolut bäst.
Det styrks av resultaten där Certanly har resultaten 4-3-1 (fyra vinster, tre andrapris, ett tredjepris) på 17 starter då det som nu gått mer än tre veckor sedan senaste starten.

“Delad seger, då är vi nöjda”
Vem tror då Svedberg mest på i sin duo?
Det kan vara värt att ta fasta på eftersom stallet varit ett ännu bättre spelobjekt på V75 där man visar ROI på smått otroliga 161 på 228 starter.
– Det är svårt i och med att Kimi har betydligt bättre utgångsläge och kan vara med där framme från början. Sedan håller jag Certanly som lite bättre som häst, så det är svårt att avgöra.
– Delad seger, då är vi nöjda, säger Markus B Svedberg.

Kanal 75