Inför V75 (torsdag): Ultra Bright tänder med ny kusk?

,

Fredrik Persson har kört Ultra Bright vid 41 av karriärens 42 starter.
Under Solvallas traditionella annandagstävlingar ställer sig Kalmartränaren vid sidan igen och låter Erik Adielsson ta över tömmarna bakom den gamla Stochampionatsvinnaren.
– Jag har ju kört henne så mycket och nu känns det roligt att prova någon annan kusk på henne.

Ultra Bright och Fredrik Persson.


Solvallas tävlingar på annandagen är den andra tävlingsdagen av totalt åtta i V75 Winter Burst.
ATG:s satsning inleddes med V75 under uppesittarkvällen dan före dopparedan och fortsätter med sju omgångar V75 från annandag jul till nyårsaftonen då Axevalla frestar med spel om en så kallad Multijackpot.
Solvallas tävlingar under annandagen bjuder som vanligt på högklassig sport. Det är finaler i V75 och de bästa hästarna i travets elitserie under vintern samlas.
V75-spelet inleds med Stoeliten där 250
000 kronor delas ut till vinnaren. Endast sju hästar är med bakom bilen i loppet över 2140 meter.
Ultra Bright, 2017 års vinnare av Stochampionatet, har bara två segrar på de två senaste säsongerna, men har visat gryende form på slutet.
– Jag hade väldiga förväntningar på henne inför senast då hon förmodligen trampade sig och gjorde sig illa i hoven och galopperade i första kurvan. Jag reagerade inte då så mycket men när hon sedan galopperade en gång till efteråt tyckte jag att det verkade väldigt konstigt, säger han.
För två starter sedan spurtade Ultra Bright tungt till en fjärdeplats i Stoeliten. Kalmartränaren tror att hästen kommer med bibehållen form till Solvalla.
– Troligtvis trampade hon på någonting på Åby som hon reagerade på. Hon gick ju barfota och det var en väldigt regnig och rätt så hård bana den dagen. Efter att ha blivit ompysslad hemma gick det problemet över ganska fort och efter det har hon känts jättefin, säger Fredrik Persson.
Erik Adielsson kör henne i loppet och borde vara nöjd över att ha fått chansen för första gången?
– Det vet jag ju inte. Men han godkände det i alla fall, så det hoppas jag! Jag har ju kört henne så mycket och nu känns det roligt att prova någon annan på henne.
2019 års vinnarfacit är elva starter och en seger. Vad säger du om säsongen?
– Jag var lite orolig att det var slutet på hennes tävlingskarriär där ett tag men sedan gick hon så väldigt bra i några starter här i höstas. Nu tycker jag att det känns som att hon ska få en bra säsong 2020. Hon borde vara nära toppform.
Hon är en av flera spetskandidater i loppet. Vem blir tuffast emot?
Wild Love har ju varit väldigt imponerande hela året tycker jag. Det är en fantastisk häst Kevin Oscarsson kör och det är väl den jag tycker ser tuffast ut på förhand. Men löper Ultra Bright upp till det hon kan och Wild Love får gå utvändigt tror jag att hon kan klara av det. Spåret är bra och hon borde hur som helst få ett passande lopp,
säger Fredrik Persson.

Mikael Wikner, Kanal 75