Han är en av Norges mest framgångsrika tränare och har ett kanonår bakom sig.
Inför V75 på Momarken på torsdag kommer formstallet Trond Anderssen med flera intressanta hästar.
Amarone Classic är vår klart bästa chans. Det är en alternativ spik, säger Trond.

TR Bild.


Trond Anderssen har 100 hästar i träning och de har vunnit 118 lopp i år och sprungit in drygt åtta miljoner kronor. Rekordet är från 2013 när stallet tog 123 segrar och Trond har tidigare kört in mer när han hade världsstjärnan och elitloppshästen Yarrah Boko i träning.
– Jag är mycket nöjd med året som har varit och det är ju nästan rekord. Jag hoppas att vi kan ta ett par segrar till innan årsskiftet, säger Trond Anderssen.

“Har tagit tre raka segrar – varit jättebra”
Stallets hästar körs av Kristian Malmin och firma Anderssen/Malmin har skördat fortsatt fina framgångar på slutet och hästarna är i bra form. När V75 kommer till norska Momarken på torsdag har de fem hästar till start. Enligt Anderssen har de en toppchans och flera som kan vara med i segerstriden. Värt att tänka på är att Momarken har ett av Norges längsta upplopp som mäter 240 meter. Detta kan jämföras med Axevalla, som har Sveriges längsta med 228 meter. I Norge är även barfotakörning tillåten men man får ej ha körspö i loppen.
Så här kommenterar Trond Anderssen sina V75-hästar i tur och ordning.
Amarone Classic (V75-3) är en fin häst som har utvecklats bra i år och det finns fortfarande utveckling i henne. Hon tog sin tredje raka seger senast när hon vann Oaksrevanschen från bakspår och var jättebra. Det är bra distans i hästen och jag tror att hon kan få ledningen i första sväng. Sedan tror jag på bra chans och det är min bästa på V75. Hon brukar gå barfota fram och gör så igen om banan är fin.
Är det en spik för V75-spelarna?
– Ja, jag tycker faktiskt att hon är en alternativ spik.
Du har även med Lady Lane i samma lopp. Chanserna där?
Lady Lane är jämn och säker och gör bra lopp men vinner inte så ofta. Normalt så slår hon inte Amarone Classic. Men hon kan mycket väl dyka upp bland de tre främsta.

“Zlatan är fartfylld – räknas tidigt”

Vad säger du om dina övriga V75-hästar?
Zlatan Classic (V75-4) är en fartfylld häst men han hade lite otur på Färjestad senast och skadade av sig käkremmen i volten. Han gick utan käk i loppet och det var orsaken till galoppen. Annars skulle han ha varit tvåa i det loppet men han gick bra fram till galoppen. Det är en halvbror till Amarone Classic och i ett öppet lopp ska han räknas tidigt. Han är ett givet streck på kupongen.
Lakeside Cassie (V75-5) vann direkt näst senast och det var första gången efter en lång paus. Nu har hon spår lite långt ut bakom vingen och vi får se hur banan blir om vi kör barfota eller med skor. Jag tror att det blir tufft att vinna därifrån men en plats är kanske ingen omöjlighet.
Ultimo Tango (V75-6) gjorde första starten för mig senast och överraskade oss stort genom att vinna. Han fick rygg på ledaren och när luckan kom på upploppet så speedade han förbi. Det var väldigt bra gjort. Han känns fin efteråt och är hygglig från start. Läget är passande och i ett öppet lopp kan han nog vara med där framme, säger Trond Anderssen.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerad december 20, 2018 12:20 via Kanal75

Dagens tävlingar