Tom Erik Solberg kör två av kvällens favoriter på V75 i Momarken.
Han lämnar klartecken på en av dem.
– Jag tror inte att någon kan slå min häst. Han leder hela vägen, säger Solberg.

Anders Kongsrud, Hesteguiden.


Winter Burst turnerar vidare och V75 landar under torsdagskvällen i norska Momarken. Värt att tänka på är att upploppet är långt, 240 meter, kurvorna är snäva, det är tillåtet med barfotakörning i Norge och man får ej använda körspö.
Toppkusken Tom Erik Solberg kör två av kvällens favoriter på V75. Han tränar en av dem, Tangen Frikk i V75-2, och år ordinarie kusk bakom Garli Moe Garlin i V75-avslutningen.
– 14 Tangen Frikk (V75-2) är en väldigt kapabel häst som har en vansklig teknik. Men jag körde ett snabbjobb med honom häromdagen och då var han väldigt fin och travet stämde bättre än tidigare. Fungerar hästen är han bra nog att vinna det här loppet. Jag håller Tangen Frikk för att vara 20 meter bättre än Vital Vinter som är hårt betrodd i samma lopp, säger Tom Erik Solberg.

“Är väldigt snabb i benen – tar ledningen varje gång”
Garli Moe Garlin (V75-7) är väldigt snabb i benen och tar ledningen varje gång han har öppet spår. Senast tog han till och med ledningen från 20 meters tillägg och satt i spets redan efter hundra meter. När han var tvåa på Biri förlorade han bara mot Jan-Olov Perssons Tand Krafft. Då fick han lägga en rejäl speed varvet kvar när jag körde till ledningen och det satt i benen till slut. Annars har hästen vunnit lätt varje gång och Tand Krafft hade aldrig slagit honom över 1600 meter.
– Nu är det helt perfekta förutsättningar och han kommer att gå till täten från spår sju. Det blir ingen lätt uppgift för de andra att runda hela fältet och jag tror att de får svårt att få tag i honom. I den form som hästen är i så tror jag inte att någon kan slå honom. Han leder hela vägen, säger Solberg.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerad december 27, 2018 15:47 via Kanal75

Dagens tävlingar