Jeppe Juel efter segern med Dusty Shadow

Inför V75® (torsdag): God fortsättning med Juel

,

Under torsdagen är det dags för Skive att få besök av V75 WinterBurst®. Jeppe Juel känner sig som hemma på den danska banan och tycker sig ha två hästar som spelarna inte får glömma att strecka.

Jeppe Juel efter segern med Dusty Shadow

Efter att de tre första etapperna avgjorts på hemmaplan gör V75 WinterBurst® på onsdagen ett stopp på norska Momarken för att under torsdagen husera i Danmark. I Skive, mer exakt. Travbanan som är belägen på nordvästra Jylland, invid Limfjordens södra strand är måhända inte fullt så bekant för de svenska spelarna.
En som dock är mycket familjär med banan är Jeppe Juel. Ålborgs-tränaren har bara några mil till Skive och tävlar frekvent på banan som förresten mäter 950 meter. På frågan om vad spelarna ska tänka på är det en specifik företeelse som han vill betona.
– Det är open stretch, det är viktigt att tänka på. Sedan är kurvorna väldigt skarpa, banan var från början kortare men man lade till hundra meter i varje ända, varför svängarna blir ganska så snäva, säger Jeppe.
Den för svenskarna välkända tränaren har fem hästar från sitt egna stall till start på V75®.
Redan i den andra avdelningen kommer en av de som han själv lyfter fram som sina bästa chanser under kvällen. Fyraåriga 4 Jeantoutstart (V75-2) har ett riktigt fint facit i år, hästen har fem segrar på sina tio starter och har aldrig missat pallplats.
– Jeantoutstart är en bra häst som var tillbaka på banan förra helgen. Han gick okej då, men var inte helt hundra procent i den starten. Men med det loppet i kroppen tror jag att han ska vara bättre, han hade mest fått tung träning inför loppet och hästen ska ha gått framåt med den genomköraren. Han är snabb ut och kommer i alla fall få ett fint lopp härifrån.

Travar han – är det bra vinstchans
Många streck torde Jeppe Juel även få på sig i den fjärde avdelningen.
1 Moses di Quattro (V75-4), likaledes en fyraårig valack, fanns en tid i träning hos Tomas Malmqvist i vars regi det blev tre raka segrar i somras. För Juel har hästen nu gjort fyra starter, två segrar och två galopper.
– Det är en väldigt bra häst och travar han hela vägen här ska han räknas med vinstchans. Galoppen senast kom helt omotiverat, han överraskar mig lite med att galoppera emellanåt, han har gjort det två gånger för mig nu så det är klart att det är ett litet varningstecken. Men, som sagt, går hästen felfritt lär han vara med där framme. Läget är bra här, han är snabb ut och vi kommer att få en bra resa.
Du har också 3 Jamaica (V75-3) till start. Vad kan du berätta om stoet?
– Jamaica var en väldig besvikelse för mig senast, tycker jag. Hon gick inget till slut. Jag tror vi får försök tjäna pengar här och det känns inte som något för vinnarspelarna.
Två hästar i den avslutande avdelningen. Du kör själv 3 Great Shadow (V75-7) medan Knud Mönster tar hand om tömmarna bakom 8 Hertz (V75-7).
– Great Shadow vann kanske ett billigare lopp senast, men han gjorde det väldigt bra och även han fick en fin genomkörare då. Läget är bra, men sprinterdistans är kanske inte till hans fördel. Men skulle det bli hårt tempo, lite för mycket körning från början, så kommer han till slut. Den här hästen är tuff och stark och går alltid till mål, han kan nog plocka ned många om det blir hård fart, säger Jeppe och fortsätter om stallkompisen:
– Hertz har inte startat på ett tag och varit struken två gånger, det har varit för småsaker, men här fick hästen också ett väldigt dåligt läge. Det är en bra häst i grunden, men nu är vi nog nöjda med att få en premie.
Så vilken bedömer du som din bästa möjlighet?
– Moses di Quattro och Jeantoutstart tycker jag båda ska ha chans.