Mikael Rosenquist/TR Bild.

Inför V75®: Svensk toppchans i inledningen

,

På lördag väntar landskampstämning i Svenska Travligan.
V75 avgörs på Momarken i Norge och det blågula laget har bra chans att koppla grepp redan i inledningen.
– Jag tror att han kommer att göra en likvärdig prestation med senast, säger tränaren till den svenske favoriten som kommer från imponerande seger.

Mikael Rosenquist/TR Bild.


Starbec’s A.To Z. (V75-1) stod för en mäktig insats när han senast dundrade runt motståndet i tredjespår och stack undan till överlägsen seger på nya rekordet 1.13,5 över 2 180 meter.
– Det var en jättebra prestation. Att sluttiden blev så snabb trodde jag faktiskt inte för när jag väl hade rundat gänget satt jag mest bara och åkte över upploppet. Han hade ganska mycket kvar i sig om jag hade kört för fullt. Jag blev lite förvånad över att han var så jäkla bra faktiskt, säger hingstens tränare och kusk Anders Svanstedt i veckans avsnitt av podden V75® – lördag hela veckan.

Psyket nyckeln till framgång
Hans sjuåring är lätt att känna igen på den korta svansen, som hästen själv sköter friseringen av. Han jagar sin svans i hagen och sliter av taglen när han får tag i dem.
– Han ger den aldrig chansen att växa ut. Nu är den så liten så att han inte når den, men han försöker och växer den ut någon centimeter ryker den direkt.
Att hästen har ett speciellt psyke och är lite småtokig tror hans tränare är en stor anledning till att han är så bra.
– Han har det där jävlar anammat och han använder det på rätt sätt. Det finns många hästar som har det där men många använder det på fel sätt. Han använder det verkligen framåt. Hans attityd och sätt att vara har nog mycket att göra med att han är där han är i dag.

Giftig med rätt resa
Starbec’s A.To Z. passerade i och med senaste segern en miljon kronor insprunget. På lördag kan han lägga ytterligare 130 000 kronor till sin prispott.
– Jag tror att han kommer att göra en likvärdig prestation med senast. Han kommer få gå med skor troligtvis, enligt väderprognosen, och hade det varit för två år sedan hade jag nästan strukit, men nu gick han ju väldigt bra med skor i vintras så jag är inte lika rädd för det längre. Samtidigt var det första skorycket senast på Örebro och det gör alltid lite extra. Men det handlar nog mer om att vi får ett bra lopp, då kommer han nog att leverera ett bra upplopp.

Ola Johansson, Kanal 75