Stoletheshow följde upp Oslo GP-segern (bilden) med en ny storloppstriumf i Ulf Thoresen Grand International. Hesteguiden/TR Bild.

Inför V75® (söndag): ”Visst växer han en klass i spets”

,

Stoletheshow har inte förlorat många lopp i ledningen.
På söndagen talar mycket för att han når sin favoritposition i Finlandia-Ajo.
– Visst växer han en klass i spets. Jag tror på en bra chans, säger hästens tränare Frode Hamre.

Stoletheshow följde upp Oslo GP-segern (bilden) med en ny storloppstriumf i Ulf Thoresen Grand International. Hesteguiden/TR Bild.


V75® både lördag och söndag den här helgen. Söndagens tävlingar avgörs på Vermo i Finland där miljonloppet Finlandia-Ajo tilldrar sig det största intresset. Vinnaren i loppet erbjuds en plats i Elitloppet. Daniel Redéns Don Fanucci Zet har redan en rosa biljett och han drog ett chansartat spår 10 och det öppnar upp för bland annat Frode Hamres Stoletheshow som startar från spår 4. Stoletheshow som slog sig in i eliten på allvar förra året.
– Det är en fantastisk häst på alla sätt. Ett proffs helt enkelt och jag tycker att han är lika bra i år, säger Frode Hamre.
Stoletheshow har en förkärlek att springa i ledningen och mycket talar för att han kan nå den positionen på lördag då hästen är mycket startsnabb.
– Visst växer han en klass i den positionen och jag hoppas att han kommer dit den här gången. Han galopperade senast och vi har ingen bra förklaring till det. Hästen gick ett jobb i början av veckan och var väldigt fin.
Han vann Oslo Grand Prix förra året, är han lika bra nu?
– Jag tycker det. Han har några lopp i kroppen och känns väldigt bra och jag måste vara optimist inför loppet på lördag, framför allt när Don Fanucci Zet fick ett bakspår och känner jag Örjan rätt så kommer han att köra till slut, hästen är ju redan klar för Elitloppet.

Lika hög kapacitet som Stoletheshow
Du har även med 2 Hede Darling i loppet, hur står han sig här?
– Det är en väldigt kapabel häst, sett till kapacitet är han lika bra som Stoletheshow. Hede Darling galopperade senast och det berodde på att vi valde att låta honom springa utan käk vilket han gjort i Frankrike. Det fungerade inte och han galopperade. Nu återgår vi till samma utrustning som på Axevalla i starten innan då han var riktigt bra. Spåret är perfekt och jag blir inte överraskad om han är med där framme.
Hur ställer du dig till om någon av dom vinner och får en elitloppsbiljett?
– Det är ett beslut som jag får ta med ägarna i så fall. Årets upplaga av Elitloppet är nog det tuffaste på mycket länge. Frankrike kommer med sitt A-lag och det är flera hästar som är väldigt bra.
Till sist, du har även med 2 Access i V75-4, hur bra är han?
– Det är en bra fyraåring. Senast blev det fel och han galopperade. I grunden är det ingen osäker häst. Han har kapacitet och var bra vid segern och tränar bra. Jag tror på en bra prestation och sedan får vi se hur långt det räcker.

Joakim Brundin, Kanal 75