Inför V75 (söndag): Tummen upp för Juuls heta chanser

,

På söndag kan ”Julemanden” komma med ett par försenade julklappar.
Steen Juul har nämligen flera heta chanser när V75 avgörs på Charlottenlunds travbana utanför Köpenhamn.
Dempsey Cloc är min klart bästa chans, säger Juul om hästen som jagar fjärde raka segern.

Lars Jakobsson/TR Bild.


Winter Burst rullar vidare och på söndag når V75-kavalkaden Danmark och Charlottenlund som är värd för miljonspelet. Vad passar väl då bättre än att gå igenom leken med banans mångårige champion, Steen Juul. Hemmatränaren har dessutom laddat rejält med sju egentränade hästar till start på V75. Flera av dem har bra chanser på förhand, och en har en riktigt het chans.
Steen Juul har som vanligt ett bra år bakom sig med fem miljoner kronor inkört, vilket är bra med danska mått mätt med tanke på de lägre prispengarna där. Han blir tvåa i den danska tränarligan efter Flemming Jensen som toppar.
– Det har varit ett riktigt fint år. Fantastiskt bra och hästarna har haft en jämn och fin form hela året, säger Steen Juul som har 40 hästar i träning.

“Är supernöjd med henne”
Söndagens tävlingar håller bra sportslig klass och det är lite som V75-finaler i Danmark dit hästarna har kvalat in enligt ett poängsystem. Vi går igenom Steen Juuls hästar i tur och ordning och han kommenterar dem på följande vis.
Elvira M. (V75-2) har gått bra i år och jag är supernöjd med hur hon har utvecklats. Hon kommer från två raka andraplatser och har varit bland de tre främsta i åtta av nio starter i år. Nu är det ett finallöp och hon möter bra hästar, men jag tycker inte att hon är sämre än Ever So Clever som hon var tvåa bakom senast. Jag har en del tro på henne och tycker att hon måste räknas tidigt. Spår två i voltstart är inga problem och det är mycket enklare än i Sverige eftersom vi voltar annorlunda i Danmark. Det blir skor runt om igen och inga ändringar, säger Steen Juul.
– Greek F. Boko (V75-3) blev lite för lätt senast och galopperade men har riktigt god form av träningen att döma. Nu är det finaler och ett hårt löp men jag tycker att hon är en outsider. Hon ska kunna vara med de här hästarna men måste såklart ha lite tur från spår nio. Barfota runt om och inga ändringar.

“Krafter kvar varje gång – nu blir det barfota”
Dempsey Cloc (V75-5) är en bra häst som blev skadad inför fyraåringsäsongen men har kommit tillbaka bra och vunnit tre raka. Han är fortfarande i en förhållande låg klass med tanke på hästens kapacitet. Han har vunnit enkelt med krafter kvar varje gång från ledningen. Vi har kört oss till ledningen och senast på Jägersro fick han spets direkt. Han gick med skor senast men nu kör vi barfota runt om, vilket är tillåtet i Danmark. Men hästen har gått barfota tidigare också, så det är inget nytt. Hästen är okej bakom startbilen och läget är bra. Det är min bästa chans i omgången.

Derbyvinnaren krokade ihop senast
Bvlgari Peak (V75-6) vann derbyt för två år sedan och fick mycket pengar på sig då. Tyvärr blev han skadad i fjol och var borta länge innan han gjorde comeback. Han vann först ett billigt lopp och senast blev det galopp på Jägersro. Men det blev lite fel där när jag ville köra fram i dödens och fick svar. Vi krokade ihop lite i sista kurvan och då galopperade han. Han hade inte kunnat vinna i det läget men kanske varit fyra, femma. Nu är det högsta klassen och han är ju orutinerad gentemot de andra hästarna. Läget är bra och han öppnar okej bakom bilen. När han vann i comebacken tog jag ledningen och då öppnade han bra. Jag vill helst inte stressa alltför mycket men det är ett fint läge och kommer han till ledningen kan han nog vara långt framme. Han får ses som en outsider. Skor runt om och inga ändringar.

“Är i en rätt så tuff klass”
Champions Peak (V75-7) är lite hårt inne i den här klassen med den klassindelningen som vi har i Danmark. Han var okej som trea senast men går i en rätt så tuff klass så jag ser det inte som någon stor vinstchans. Det är en penningplacering som gäller.
Cheri de Vie (V75-7) har god form och har tagit jämna och fina placeringar på slutet. Men det är lite samma här att han är i en rätt så tuff klass nu. Han har kanske lite platschans om det klaffar.
Dekadent K. (V75-7) vinner inte så ofta men har gjort fina lopp på slutet och har god form. Men läget är iskallt med spår tolv och han får smyga med och försöka ta en prisplacering, säger Steen Juul.

Michael Carlsson, Kanal 75