Efter några tuffa år fick han ett rejält uppsving i fjol efter flytten till en ny gård.
Nu har Stefan Arvidsson stallet fullt med lovande unghästar, och ett par fina chanser i söndagens V75 på hemmabanan Bollnäs.
– Jag tror mycket på Lyckans Cash. Det är min bästa chans, säger han.

TR Bild.


Stefan Arvidssons hästar vann 21 lopp förra året och sprang totalt in 1,7 miljoner kronor. Det var mer än fem gånger så mycket mer gentemot åren innan. Bollnäs-tränaren säger själv att han fick en nytändning av verksamheten i och med den nya gården som han flyttade till.
– Jag hade några riktigt bra år mellan 2010 och 2012 och hade rätt så bra hästar. Sedan började det snurra infektioner i stallet och de bra hästarna gick inte som förväntat. Jag tappade de bästa hästarna och kom in i en dålig spiral, säger Stefan Arvidsson.
– Jag kände att man var tvungen att hitta på något och i september för två år sedan flyttade jag till en ny gård som ligger precis bredvid Bollnäs travbana. Vi har därmed väldigt fina förutsättningar att träna hästarna på och väldigt bra banor med fint material.
– Det gick jättebra förra året och det känns som att vi har fått ett uppsving i och med den nya gården. Av 47 hästar som finns i träning är 18 av dem ettåringar och det känns väldigt roligt och inspirerande.

“Drömmen vore att komma till ledningen”
På söndag är det inte bara Prix d’Amerique i Paris som gäller. Det är även V75 på Bollnästravet och Stefan Arvidsson har fyra intressanta hästar med och ett par av dem som kan vinna. Han vill väldigt gärna sätta dit någon av dem på hemmaplan och kommenterar hästarna på följande vis.
Lyckans Cash (V75-2) har varit duktig i två raka segrar och hon vann på ett bra sätt i årsdebuten efter några månaders uppehåll. När Örjan vann med henne på Solvalla körde han fram till ledningen men det gick rätt så sakta, bara 1.19 första 1500 metrarna, och sedan riktigt fort till slut. Hon höll på att bli tempotorsk för hon är inte så tvärspeedig.
– Senast körde jag själv och då öppnade hon bra från springspår på tillägg. Hon blev störd på sista bortre långsidan och tappade mark men gick sedan väldigt bra när hon kom loss till slut. Direkt när jag flyttade ut henne så kopplade hon greppet och visade bra uppfattning. Hon är efter Ready Cash och det har varit mycket strul på vägen och det har tagit tid men nu har hästen vuxit in i kostymen. Det var en dålig bana senast men hon har tagit loppet bra och det ska bara ha fört fram henne ytterligare.
– Hon har inte mött så här tuffa hästar som hon möter nu som står 20 meter bakom men hon är bra själv också. Läget är perfekt och även om hon är hygglig ut så är kusken startsnabb och drömmen vore att komma till ledningen. Därifrån tror jag på en bra chans och det är min bästa chans på V75. Hon har inte tävlat med broddar men har tränat med det och jag ser inte att det ska vara några problem. Det kommer att krävas broddar i skorna runt om då väderprognosen visar mellan sju till tio minusgrader på söndag, säger Stefan Arvidsson.

“Är väldigt startsnabb”

Vad säger du om dina övriga tre V75-hästar?
Min Vilja (V75-2) vann tre lopp i fjol på sju starter och har varit oplacerad i två lopp i år. Men senast var hon ute mot tuffa hästar i Margaretas Unghästserie på Solvalla och fick backa ner i tredje par invändigt. Hon sprang så fort hon kunde och avslutade 1.12,3 sista varvet och var först utanför pengarna. Alla hennes segrar är tagna från ledningen och hon har varit klart bäst i ledningen men måste lära sig att gå bakifrån också. Hon är väldigt startsnabb och trots 20 meters tillägg här så är hon nog ifatt de som står på snart ganska direkt. Det känns som att det är uppåtform på henne men hon måste ändå visa att hon kan gå bakifrån innan man kan tro för mycket på henne. Det är annars en rejäl och fin märr som funkar bra med broddar i skorna.

“En väldigt fin häst för framtiden”

Lyckans Star (V75-5) var jättefin när han vann på Solvalla annandag jul. Han fick öppna 1.10 för att få ledningen och sedan pulla upp och därefter dirigerade Örjan sista varvet och hästen gjorde det på ett jäkla bra sätt. Han har tränat på efter det och vi anmälde till Margaretas Unghästserie men poängen räckte inte för att komma med. Hästen har gått ett bra banjobb inför det här och känns fin. Nu är det bakspår och tuff konkurrens så det måste bli tempo om han ska komma till. Men det är en väldigt fin häst inför framtiden.
Carelin (V75-6) kom i fint skick i december från Thomas Lönn och har gått allt bättre för varje lopp han har gjort hos mig. Senast tycker jag att han var riktigt bra som fyra på Solvalla och sprang ju snabbast av alla till slut i ett uppullat lopp. Jag var väldigt nöjd med honom då. Nu står han åter med 20 meters tillägg och det är många att runda och han måste köras snällt. Jag är nöjd om han går bra till slut och tjänar pengar för formen verkar uppåt och han har visat kapacitet förr, säger Stefan Arvidsson.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerad januari 24, 2019 17:54 via Kanal75

Dagens tävlingar