Inför V75 (söndag): Melander lämnar klartecken

,

Stefan Melander har laddat inför söndagens V75-tävlingar på hemmabanan.
Solvallatränaren selar ut sex hästar inom V75 och i sin krönika i tidningen Expressen serverar han läsarna en vinnare.
”Jag bjuder på ett nytt klartecken och sätter fem getingar”, skriver ”Tarzan” om Ganga Bae i V75-2.

Stefan Melander tror mycket på Ganga Bae i V75-2. Maria Holmén TR Bild.


Solvalla bjuder på en V75-omgång på söndag som är ett riktigt smörgårdsbord för travälskare.
Samtliga V75-lopp är semifinaler i Breeders´
Crown, liksom de fem loppen före V75.
Totalt tolv lopp med landets bästa tre- och fyraåriga travhästar.
Det tävlas i fyra klasser: treåriga ston, treåriga hingstar/valacker, fyraåriga ston samt fyraåriga hingstar/valacker.
200 000 kronor lockar vinnarna i samtliga semifinaler där de fyra främsta dessutom tar en plats i finalerna på Sundbyholmstravet i Eskilstuna 10 november med chans på 800 000 kronor, eller det dubbla för de hästar som kvarstår i premiechansen.
Stefan Melander har totalt åtta hästar till start i Breeders´ Crown-semifinalerna varav sex av dem starter på V75.
Bäst chans av stallets hästar har treåriga Muscle Hill-dottern 4 Ganga Bae (V75-2) om man får tro tränaren, som skriver så här i sin krönika i Expressen.
“Jag bjuder på ett nytt klartecken och sätter fem getingar – liksom som på förra veckans V75-spik Milligan’s School. Ganga Bae blev fast med precis allt sparat i Oaks men vann på ett bra sätt senast och visade att hon är väldigt bra i ordning för dagen. Jag är väldigt nöjd med hästen och tror på bra chans. Barfota fram, helstängt huvudlag och svensk sulky.
Om stallets fem övriga V75-chanser skriver Stefan Melander så här:
“9 Flight Dynamics (V75-1) blev sjuk efter derbyt men kändes fin efter galopp i comebacken se nast. Här fick vi ett bra smygläge men att blanda sig i segerstriden blir svårt. Barfota runt om, eventuellt skygglappar och USA-sulky.
2 Digital Summit (V75-3) var bättre än jag trodde i lördags och vann med krafter sparade. Fick ett för honom helt perfekt spår och jag tycker inte han är borta trots hårt motstånd, åtminstone en finalplats borde det kunna bli. Skor runt om, öppet huvudlag och USA-sulky.
4 Thrust Control (V75-4) har det funnits dåligt med lopp för men hästen känns fin i jobben. Han har hög kapacitet men jag sätter frågetecken för formen och ligger lite lågt. Eventuellt barfota runt om, öppet huvudlag och svensk sulky.
6 Eicas (V75-4) har bra kapacitet men det kanske ändå är så att han möter några som är för bra. Är dock riktigt bra i ordning för dagen och då han öppnar snabbt kanske han kan komma ned invändigt och hänga med till final. Barfota runt om, helstängt huvudlag och USA-sulky.
6 Evaluate (V75-7) krokade ihop in på upploppet senast och så var den dagen förstörd, synd då jag hade mycket att åka med. Fick dock en bra genomkörare och känns fin i jobben, han ska ses med chans. Vi ändrar eventuellt barfota runt om, can’t see back-huvudlag och USA-sulky vilket jag tror kan ge bra effekt då han inte gått så på ett tag.”

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75