Mikael Rosenquist TR Bild.

Inför V75® (söndag): “Jag tror på henne igen”

,

Thomas Uhrbergs Nova Mahiron svarade för en imponerande årsdebut.
På söndag när V75® avgörs på Charlottenlund tar hon klivet in i Stoeliten.
– Jag tycker att hon är en häst för den klassen och tror på henne igen, säger tränaren.

Mikael Rosenquist TR Bild.


Travsäsongen har dragit igång på allvar och storloppsdagarna avlöser varandra. På söndag är det den danska huvudstadsbanan Charlottenlund som arrangerar V75® och kör sitt största lopp Copenhagen Cup.
Jägersrotränaren Thomas Uhrberg brukar ta sig över till andra sidan sundet när hans tjänster behövs som kusk. På söndag gör han inget undantag och den här gången har han med sig två egentränade hästar.
– Det är en härlig dag med mycket gäster och det är lite extra kul att köra då. Allt kan hända och man vet inte så jättemycket om konkurrenterna från bland annat Tyskland, Nederländerna eller Italien, säger Thomas Uhrberg.
Jägersrotränaren håller till strax utanför Munka Ljungby i nordvästra Skåne och året har börjat till belåtenhet.
Stallet ståtar med en segerprocent på 16.
– Hästarna tävlar bra och sedan kommer det lite underifrån och jag är nöjd så här långt. En av stallets bästa hästar är Nova Mahiron som vunnit nio lopp på 20 starter. Hon svarade för en femstjärnig insats i årsdebuten på Jägersro i slutet av april.
– Hon var fantastiskt bra och jag håller den här hästen högt. Jag var inte helt överraskad över insatsen. Hon var lika bra förra året då hon gjorde årsdebut.
Hur har hon tagit loppet?
– Bra. Hon känns jättefin i jobben efter det och jag tror på en bra insats igen av henne.
Hon är snabb från start, kommer du att utnyttja det?
– Jag kommer inte att ge järnet för att komma till ledningen. Den här gången är det full distans till skillnad från senast då det var kort och då gäller det att hushålla lite mer med krafterna.
Hur mycket tror du på henne?
– Jag har en bra häst som är under fortsatt utveckling och hon är bra nog att duga i Stoeliten framöver, det tror och hoppas jag i alla fall. Nu möter hon hästar som jag inte har jättebra koll på, men visst tror jag på henne.
Du har även med dig 9 Stenson (V75-5), formen på den hästen?
– Han är på gång. Det blev fel i årsdebuten. Han fick ett jobbigt lopp och travade utan rygg och låg på lite för mycket. Han känns fin och ska gå framåt med det loppet i kroppen och nu blir det en amerikansk vagn igen. Jag tror han gör ett bra lopp så får vi se hur långt det räcker.
Du kör också 3 Hank D.K. (V75-2) som du vunnit fyra lopp med, hur bra är han?
– Han är bra och har rätt inställning och rejäla lungor. Spåret är bra och han är väldigt startsnabb och det hoppas jag att vi ska kunna utnyttja. Han trivs i ledningen och utan att kunna motståndet så bra så tycker jag att det är en spännande uppgift han har här.

Joakim Brundin, Kanal 75