Mikael Rosenquist/TR Bild.

Inför V75® (söndag): “Inte förvånad om vi vinner”

,

På söndag jagar Emoji sin första storloppsseger utanför Danmark.
Från ett perfekt utgångsläge kan han leda Ulf Thoresen Grand International från start till mål.
– Jag är väldigt nöjd med hästen och blir inte förvånad om vi vinner, säger Flemming Jensen.

Mikael Rosenquist/TR Bild.


Storloppen avlöser varandra och på söndag är det fullt fokus på Jarlsberg i Norge, där V75® och penningstinna lopp står på menyn. Det mest ärofyllda är utan tvekan Ulf Thoresen Grand International, som lockat flera av de formstarkaste hästarna som finns i Norden och Europa i dag.
Danske tränaren Flemming Jensen har haft detta lopp i åtanke ett tag för stallets stjärna Emoji. Sjuåringen har vunnit de flesta större loppen på hemmaplan och jagar en tung titel i Europa.
– Jag tycker att han har visat att han har potential att vara med i den här typen av lopp. I Paralympiatravet slutade han fyra efter att ha tappat värdefull mark från start och det var ett kvitto på att han står sig bra mot eliten, säger tränaren Flemming Jensen.
Emoji har värmt upp med två enkla segrar hemma i Danmark och senast slog hästen banrekord i Århus.
– Jag är väldigt nöjd med honom för dagen och han hade samma utveckling förra säsongen och blir bättre och bättre. Han känns jättefin i träningen och är så bra han kan vara för dagen.
Kan han utnyttja innerspåret?
– Emoji har blivit allt snabbare från start och jag kommer att ladda vad som går och jag har vissa förhoppningar på att hålla ledningen och i så fall kör jag där.
Vad ger du Emoji för chanser att vinna loppet?
– Jag är väldigt tillfreds med honom för dagen och blir inte förvånad om han vinner även om det är ett tufft lopp med flera riktigt bra hästar.

Han är bra för klassen
Flemming Jensen har med sig två hästar till och lämnar positiva rapporter på 3 Eros Zola (V75-6).
– Jag var väldigt nöjd med hans insats senast i Kalmar. Han hade inte startat på ett tag och var inte speciellt pressad i träningen innan. Eros Zola känns jättefin efter det loppet och ska vara ännu bättre nu. När han tävlar på topp så är han bra för klassen. Han ska räknas.
Till sist, vad har du för förhoppningar på 5 Cadiz D.K. i V75-5?
– Han har inte hittat samma form i år som han hade förra året. Han möter också tuffare motstånd numera och behöver lite tid för att komma in i klassen igen. Jag ligger lite lågt vad det gäller hans möjligheter att vinna.

Joakim Brundin, Kanal 75