Inför V75 (söndag): Haugstad laddar upp med fotboll

,

På söndagen körs semifinalerna i Breeders’ Crown på Solvalla.
Kenneth Haugstad tar omvägen via England och en fotbollsmatch med Manchester United innan söndagens viktiga uttagningar.
– Jag hinner tillbaka till söndagstävlingarna och det är nog så att jag sitter upp bakom stallets bästa chans.

Det är dags för semifinaler i unghästserien Breeders’ Crown där söndagen på Solvalla är vikt för några av landets bästa tre- och fyraåriga hästar.
Solvallatränaren Roger Walmanns stall har kvalat in en kvartett hästar. Rapporteringen om chanserna tas med stallets försteman Kenneth Haugstad på telefon från Manchester i England.
Haugstad har Manchester United som sin klubb i Premier League och ser fram emot eftermiddagsmatchen i Manchester på lördagen på klassiska Old Trafford-arena.
– Det blir en toppmatch mot Tottenham och säkert 75 000 på läktarna, säger United-supportern.
En av begivenheterna dagen före matchdag var ett besök i den särskilda shopen inrymd i Old Trafford där Kenneth Haugstad bland annat handlade gåvor åt sin lille son som är kvar hemma, Manchester Uniteds huvjacka och en mössa.

En bättre Caddie
Söndagen på Solvalla. Hela V75-omgången är fylld med Breeders’ Crown-semifinaler. Team Roger Walmanns bästa chans tar Kenneth Haugstad hand om själv.
Caddie Lisieux (V75-2) var sämre senast men har fräschats upp och tränar förbättrat. Det är hon av våra som har bästa möjligheten att vinna sitt lopp. Hon är ju bra i grunden och jag tror att hon kommer att göra en bättre prestation än senast, säger han.
Favorit i de fyraåriga stonas uppgörelse blir Thomas Uhrbergs Mulligan från ett innerspår bakom bilen.
Mulligan är riktigt bra och har otrolig form. Så Uhrberg blir svårslagen under alla omständigheter. Men Caddie Lisieux har en finalplats inom räckhåll (de fyra första placeringarna) och är inte heller borta från segerdiskussionen. Hon gick med skor senast, barfota fram nu och med en vanlig vagn som hon vann Stosprintern med.
I V75-1 gör fyraåriga hingstar upp. Vad ska Destiny Am kunna uträtta mot jättefavoriten Diamanten tror du?
Destiny Am har jättebra form men känns mest som ett platsbud den här gången. Läget är bra och han gör alltid bra lopp men vinner ju inte så ofta. Barfota runt om, inga ändringar.
Valley Brodde drog “bästa bakspåret” i V75-6, Breeders’ Crown för fyraåriga hingstar och valacker. Chansen?
– Det är nog likadant med Valley Brodde som med Destiny Am. En nyttig häst som nog möter några stycken som är för bra. Men han är lite på väg uppåt i form och ska kunna profitera om det blir lite tempo på loppet. Kanske inget hett vinstbud men en finalplats hoppas vi på. Inga ändringar.
Slutligen semifinal för treåriga hingstar och valacker (V75-7) där Verozzo slutade femma efter inledande galopp i den senaste starten.
Verozzo är faktiskt en väldigt fin häst. Han felade bort 40-50 meter senast och gick bra efter det. Hästen är under kraftig utveckling men även han möter några hästar som känns lite för tuffa på förhand, lite mera rutinerade. Jag är inne på att ge honom ett rygglopp och att försöka ta oss till final. Det blir att köra från start för en bra position.

Fotnot: Starttiden för söndagens V75 är 14.30.

Mikael Wikner, Kanal 75