Inför V75 (söndag): “Hästen har feber och blir kvar i Frankrike”

,

Hemmahoppet Looking Superb kommer inte till start i Oslo Grand Prix på söndag.
– Hästen har feber och blir kvar i Frankrike, säger Bjerkes chef Arnlioth Heltberg.

Looking Superb i sin box. Rebecca Lejon arbetar hos Jean Michel Bazire i Frankrike (arkivbild).


Bjerke travbana i Oslo kör sin största travdag för året på söndag med V75.
En av loppets största profiler var norskägde Looking Superb som skulle vända hem från Frankrike och köras av sin gamle tränare Jomar Blekkan var det meningen.
På fredagen ströks hästen av tränaren Jean-Michel Bazire.
Travbanechefen Arnlioth Heltberg:
– Hästen hade lite feber i går kväll och 39 i dag på morgonen. Vi har veterinärens intyg hos oss och det är klart att en sådan här strykning inte är något vi är glada över. Men vi har med hästar att göra och Looking Superb kanske inte är den siste att strykas. Hästar kan kan bli sjuka på transporten hit och få feber natten till söndag, vem vet, säger Arnlioth Heltberg.
Den norske travbasen menar att man får glädjas åt hästarna som startar. Oslo Grand Prix (V75-7) har nio andra toppdjur till start, däribland Jean-Michel Bazires andra häst i loppet, 8 Valokaja Hindö.
– Det är hög klass på loppet. Den som vann spårlottningen är i vart fall 3 Ringostarr Treb, så jag tror att det är den i första hand att slå. Kanske 2 Perfect Spirit därefter. Sedan vill jag varna för italienske 4 Vitruvio. Efter vad jag har hört tränar den bra. Det är en jävla bra häst helt enkelt som inte är så betrodd, säger Arnlioth Heltberg.
Vilket eller vilka av de övriga loppen är du extra nöjd över i söndagens omgång?
– Femåringsloppet (V75-6) är fantastiskt bra med Hamres 2 Alcoy och Goops 8 Vainqueur R.P. som mina två förstahästar. Men även 6 Heart Of Steel och 9 Vincero’Gar är bra, samt outsiders som 10 Tsunami Diamant och 11 Speedy Face. Stoloppet (V75-5) är mycket bra också med bland andra 3 Peace Of Mind, 6 Gina Schermer och 7 Shadow Gar.

Mikael Wikner, Kanal 75