Hesteguiden TR Bild.

Inför V75 (söndag): Hamre siktar på en repris med Stoletheshow

,

Stoletheshow vann Oslo Grand Prix överlägset och på söndag är Frode Hamres stjärna på jakt efter en ny storloppsseger.
Från innerspår har den startsnabba frontrunnern läge att använda sig av samma segerrecept som senast – ledning runt om i Ulf Thoresen Grand International.
– Stoletheshow fick spåret jag drömde om. Han kan mycket väl leda det här loppet runt om, säger Frode Hamre som har tio hästar till start i söndagens V75® i Jarlsberg.


Den norska travbanan i Jarlsberg dukar upp till travfest på söndag och bjuder på flera penningstarka lopp. Storloppet Ulf Thoresen Grand International med 700 000 norska kronor till vinnaren, avslutar V75-omgången.
Frode Hamre är i fokus minst sagt och har hela tio hästar till start inom V75. Den norske championatränaren tog förra månaden sin största seger i karriären. Han styrde då in egentränade Stoletheshow till segern i Oslo Grand Prix på sin hemmabana Bjerke. Stoletheshow har utvecklats fantastiskt sedan han kom till Hamre och vunnit många lopp, bland annat i Gulddivisionens final på Solvalla. Nu har den startsnabbe stjärnan lottats till ett perfekt läge med innerspår i söndagens storlopp. Trots att det är hårt motstånd så kan det mycket väl bli så att det blir en repris på senaste segern, det vill säga spets och slut.
– 1 Stoletheshow (V75-7) fick spåret jag drömde om på förhand. Att Officer Stephen och Bepi Bi hamnade på bakspår, gör det helt perfekt för oss. Jag kan inte se att någon klarar av att ta en längd på oss. Innerspåret på 2100 meter på Jarlsberg är bra, och han är otroligt kvick de första metrarna. Det ser ut som att han mycket väl kan leda det här loppet från start till mål. Jämnt tempo som i Oslo Grand Prix är väl en naturlig tanke. Han gick sitt sista tuffa snabbjobb i måndags och kändes väldigt fin. Han går barfota runt om, med amerikanavagn och skygglappar som i sina två senaste starter. Han svararade väldigt bra på skygglapparna när jag drog dem in på upploppet senast, säger Frode Hamre till Everysport.

“Är våldsamt kapabel”
Den norske championtränaren kommenterar sina övriga nio hästar på V75 enligt följande till Everysport.
– 8 Brenne Banker (V75-1) fick skylten ner på benen, blev rädd och galopperade senast. Han kändes annars bra enligt Tengsareid. Troligen är det Odd Herakles som vinner och Todin som blir tvåa. Bakom där är det många som är aktuella, också Brenne Banker. Barfota fram och vanlig vagn.
– 3 I’ll Follow The Sun (V75-3) gjorde ett starkt lopp i försöket och håller toppform. Jag tror inte att hon slår Readyforwine och Creek’s Nu Love, men hon kan vara aktuell bakom dem. Helstängt huvudlag, barfota fram och amerikanavagn.
– 4 O.Z. (V75-4) galopperade utan anledning senast. Normalt är han travsäker. Han var väldigt bra näst senast och är i form. Tufft tempo är ett plus. Mer plats- än segeraktuell. Han går med skor och i amerikanavagn igen.
– 7 Skate Trix (V75-4) har utvecklats mycket den sista tiden. Han står chansartat till, men är väldigt bra bakifrån, så han är normalt med i kampen om en plats igen. Ska han vinna måste det klaffa optimalt. Han går barfota fram och i jänkarvagn igen. Dragskygglappar som senast.
– 8 Take Te Society (V75-4) är våldsamt kapabel och bäst av mina tre i loppet, men det är klart att spåret gör det mer chansartat. Har sett väldigt fin ut efter Solvalla och kommer att göra ett nytt bra lopp. Det är först och främst Elegant C N emot. Han går barfota runt om och i amerikanavagn igen. Öppet huvudlag som senast.

“Han är en klar vinnarkandidat”
– 1 Type A. (V75-5) kör vi barfota och utan käkrem för första gången nu. Det blir väldigt spännande och ska ge ytterligare effekt. Han är mycket bättre från start än många tror. Klarar han hålla täten, tror jag att han leder hela vägen. Med de två tuffaste emot på de yttersta spåren kan det gå vägen. Fortsätter med amerikanavagn.
– 2 Dream Builder (V75-5) trodde jag nådde fram till segern senast, men han gjorde oavsett ett topplopp och är i form. Jag kör till och hoppas på rygg på Type A. Vill inte ha dödens. Han är bra och inte helt chanslös, även om det måste klaffa optimalt om det ska bli seger. Kör barfota runt om nu. Amerikanavagn och dragskygglappar som senast.
– 3 Pantani (V75-5) är i form och gjorde ett starkt lopp senast. Tufft att gå helt till toppen. Är han bland de fem främsta är det bra. Han går med helstängt huvudlag, barfota och amerikanavagn igen.
– 4 Robertson (V75-6) tröttnade senast från tidig ledning, men var ute över lång distans och fick tryck på sista långsidan. Nu är det 2100 meter igen och han får på sig amerikanavagnen och går utan skor som han är allra bäst med. Loppet är väldigt öppet, men jag tycker att han är en klar vinnarkandidat. Öppet huvudlag igen, säger Frode Hamre till Everysport.

Michael Carlsson, Kanal 75