Lars Jakobsson/TR Bild.

Inför V75®: Skrällbud från Riordan

,

Hon har inte samma speed som sin världsrekordbrorsa.
Men formen sitter där och i ett öppet lopp tror hennes tränare att hon kan överraska.
Pass upp för Silvertail i lördagens V75®.

Lars Jakobsson/TR Bild.


Storebror Dreambreaker sprang in över sex miljoner kronor under sin karriär och presenterade sig för den svenska publiken när han under elitloppshelgen på Solvalla 2021 dundrade hem Montéeliten på världsrekordet 1.09,8. De fartresurserna har inte Silvertail (V75-2) visat upp, men hon har andra styrkor.
– Henriette Larsen sa efter att hon hade slutat fyra med henne för några starter sedan, att om hon var lika snabb som hon är stark hade hon varit världsmästare. Hon är en av de där hästarna som har mycket kraft men helt enkelt inte är någon sprinter. Hon maler på mer som en diesel, men numera handlar mycket om “teknisk speed”, man behöver en kvick häst som kan ta en dit man behöver vara i loppen. Hon är alltid lite sen i de lägena men hon utvecklar och förbättrar den biten hel tiden, säger Jerry Riordan.
Uppgiften Silvertail ställs inför på Åbytravet under lördagen är ett stolopp över medeldistans. Med Magnus A Djuse i sulkyn startar hon från innerspår med 20 meters tillägg och klaffar det med positionerna är inte Jerry Riordan främmande för att femåringen kan dyka upp i segerstriden.
– Senast hade hon mycket kvar att ge men ingenstans att ta vägen till slut. Formen är bra och jag tror att om Magnus får ut henne från innerspåret och hittar rätt rygg har hon verkligen chansen.

Enklare motstånd vid segrarna
Stallkamraten Sanibel (V75-6) startar också inom V75. Hon ståtade med fyra raka segrar när året inleddes men nu har hon galopperat tre gånger i rad.
– Det är lite bekymmersamt. Kanske har Viktor (Rosleff) känt att han måste kräva lite mer av henne när motståndet har blivit hårdare? När hon vann mötte hon hästar som inte var i närheten av samma nivå. Då kunde hon köras utan att lägga i överväxeln. I träningen sköter hon sig fint och normalt är hon travsäker. Man måste bara veta hur hårt man kan pusha henne.
Felfri eller ej, Jerry Riordan tror inte att Sanibel är något segerbud när hon likt stallkamraten startar med 20 meters tillägg i ett stolopp.

– Jag gillar henne verkligen men segrarna tog hon mot enklare motstånd efter perfekta resor. Hon behöver hjälp för att vinna den här typen av lopp, säger Halmstadtränaren och avslutar med att säga.
– Silvertail är mer typen som kan gå ut och göra en del av jobbet själv. Hon behöver inte lika mycket hjälp. Om jag skulle spela en av dem skulle jag spela på Silvertail.

Ola Johansson, Kanal 75