Sandra Eriksson åker till Skellefteå med fem hästar på V75®. Jenny Rehnman TR Bild.

Inför V75®: Sandra har laddat med kvintett

,

Sandra Eriksson drar till Skellefteå med fem hästar på V75®.
– Jag tycker att både Holy Moses Mearas och Devils Tongue ska räknas, säger Bodentränaren.

Sandra Eriksson åker till Skellefteå med fem hästar på V75®. Jenny Rehnman TR Bild.


Sandra Eriksson var amatör tills för bara ett par år sedan. Framgångarna med bland annat Swagger gav ringar på vattnet och till slut valde hon att ta ut proffslicens. Förra året körde hon in drygt 1,7 miljoner kronor. Det är några månader kvar på det här året och det är siffror som redan är slagna. Sandra vinner vart femte lopp och kör även en del åt amatörer när tillfälle ges.
– Jag är nöjd så här långt. Det gick lite trögt inledningsvis av det här året sedan har det varit lite stolpe ut med några av de bättre hästarna som skulle vara med på V75 bland annat, berättar Sandra Eriksson.
För tillfället står det drygt 20 hästar i stallet och det är ett antal som passar.
– Jag har runt 25 hästar i träning och det känns som ett lagom. Jag vill inte ha ett större stall. Vi är ett härligt team och jag har väldigt bra personal. Jag har två små barn som jag vill ge mycket tid och vara tillsammans med så mycket som möjligt så just nu passar det med att inte växa för mycket.

Förhoppningar om seger
På lördag avgörs V75® i Skellefteå och stall Eriksson har laddat rejält med hela fem hästar i omgången.
– Det var passande lopp för dom flesta och jag har väl lite förhoppningar om att vi ska kunna ta någon seger. Jag har bäst känsla för Holy Moses Mearas (V75-6) och Devils Tongue (V75-7). Det är två hästar som är på väg uppåt i form.
Så här kommenterar Sandra sina fem hästar.
– 13 Keira de Veluwe (V75-4) är en kapabel häst som kommer mer och mer. Hon har haft lite problem med travet, men det har blivit allt bättre. Hon kan vara svår i voltstart och spåret vi har är jag nöjd med. Det gäller att få henne felfri och strular det inte för mycket så blir jag inte förvånad om vi är med där framme.
– 5 Gazoline Mearas (V75-5) känns bra. Senast blev det fel med det mesta och den starten glömmer vi. Han är i fin form och jag tror på en bra prestation och sedan får vi se hur långt det räcker.
– 2 Holy Moses Mearas (V75-6) var jag mycket nöjd med senast. Han var inte vässad innan den starten utan mer tungt tränad och meningen är att han ska vara bättre den här gången. Det är en lite speciell häst som blir allt bättre både fysiskt och psykiskt. Han har inga problem med den långa distansen och jag tycker det ser spännande ut för hans del.
– 11 Magic Cash (V75-6) har fin form samtidigt har han varit borta länge och kanske tappat den där riktiga gnistan. Han är stark och jag smyger med och hoppas att vi ska kunna få med oss pengar i första hand.
Han kan vara knepig från start och därför väljer jag att köra honom.
– 12 Devils Tongue (V75-7) är en mycket bra häst vilket han visat vid flera tillfällen. Det strulade lite i våras med en mindre skada och fick ta det lugnt. Jag siktar på Breeders’ Crown med honom och detta lopp passar. Han hade tränat bra innan starten senast och hästen kändes väldigt fin och jag var väldigt nöjd med honom. Det var bra för honom att gå i mål med krafter kvar. Han känns riktigt fin efteråt och jag känner mig inte slagen trots att vi fick ett riktigt dåligt läge.

Joakim Brundin, Kanal 75