Thomas Blomqvist/TR Bild.

Inför V75®: Rose skimmer runt Redén

,

Han har två hästar klara för Elitloppet och en tredje är given om han ger tummen upp.
Som om inte det vore nog kan det bli ytterligare en rosa biljett i H.K.H. Prins Daniels lopp.
Daniel Redén kommer att spela en ledande roll i såväl lördagens V75® som i Elitloppet veckan därpå.


Att fjolårets elitloppstvåa Hail Mary och vinnaren av Elitloppet 2021, Don Fanucci Zet, ska försvara Daniel Redéns färger i Elitloppet på Solvalla 28 maj står redan klart. Femårige fenomenet Francesco Zet är också given om Daniel Redén väljer att tacka ja. Och det behöver inte vara stopp där för stallet som är fyllt med topphästar. I lördagens gulddivision på Gävletravet, H.K.H. Prins Daniels lopp, är vinnaren garanterad en elitloppsinbjudan och Daniel Redéns Mister Hercules tillhör segeraspiranterna.
– Kort distans har han inte startat på så ofta men han har klarat det bra förr. Vi tycker även att han fungerar bättre i travet i år, säger Daniel Redén till stallzet.se.
Den sexårige hingsten imponerade när han för en månad sedan tog en överlägsen seger i det finska storloppet Seinäjoki Race på tangerat löpningsrekord (1.11,7 över 2
100 meter med autostart). Senast var han spelad till andrahandsfavorit i Paralympiatravet men galopperade i rygg på ledande San Moteur när det drog ihop sig till upploppsstrid.
– Han galopperade när Örjan (Kihlström) drog “norsken” på honom. Han hade så mycket krafter kvar så han blev rädd när norsken drogs. Det var nog en andraplats som gick upp i rök.
Den här gången är det spår sju bakom startbilen som gäller för Mister Hercules.
– Det blev tråkigt läge men det ska ändå bli spännande att se honom. Han tränar bra så allt ser bra ut inför detta.

“Går nog framåt rejält”
Daniel Redén har ytterligare tre hästar till start inom ramen för V75. Först ut är PolePosition (V75-2), som senast var spelad till storfavorit men fick se sig nerspeedad av Farfars Dream.
– Han var fin i Örebro men kunde inte springa fortare än han gjorde. Den som vann var en snabbare häst helt enkelt. Örjan var jättenöjd med honom. Han går nog framåt rejält av den urblåsaren. Sen ska vi lätta honom lite till den här starten. Det blir bike också och det blir bra för honom.

Het duo i brons
I bronsdivisionen (V75-3) mönstrar stallet en duo och störst möjligheter tillmäter Daniel Redén toppstoet Felizia Zet. Hon gjorde senast årsdebut i Lovely Godivas lopp men galopperade som slagen halvvarvet från mål.
– Hon fick det nog lite för tufft senast så vi kan nog glömma det loppet. Hon fick i alla fall ett lopp i kroppen. Nu är hon säkert förbättrad och hon är riktigt bra när hon fungerar. Hon var fin i måndagsjobbet så jag har inget att gnälla på i träningen. Hon kan öppna bra.
Stallets andra häst i loppet är Illfindmywayhome, som senast kom i mål med sparade krafter efter ett lopp i kön.
– Han har mycket bra form känns det som. Han tar i rejält i jobben och börjar nog komma i samma form som då han vann på Färjestad. Senast klättrade han i ryggar och flög fram då han fick fritt sista 50. Nu har han bakspår men skulle det lösa sig gör han nog ett jäkligt bra lopp.

Ola Johansson, Kanal 75