Inför V75: Redén hoppfull: ”Canari Match ännu vassare nu”

,

På tisdag jagar Propulsion sin tredje raka seger i Hugo Åbergs Memorial.
Men innan dess har Daniel Redén heta chanser i V75 i Bollnäs.
Canari Match har väldigt fin form. Känslan är att han ska vara ännu vassare nu, säger Redén.

Daniel Redéns stjärnfyllda stall går som tåget för dagen och han toppar landets tränarliga med 20,1 miljoner kronor inkört i år. Det har blivit 66 segrar och segerprocenten är finfina 23 procent. Under lördagens V75-omgång i Bollnäs lär de siffrorna putsat ytterligare. Solvalla-tränaren startar tre hästar i V75, bland annat favoriten Canari Match och tredjehandsfavoriten i Gulddivisionen. Han har även med det fyraåriga stoet Chapter Review som fick ett snällt upplägg i sverigedebuten senast och hade krafter kvar i mål. Så här säger Redén om sina V75-hästar.
Chapter Review (V75-2) är jag jättenöjd med och hon hade lite krafter kvar mot bra hästar senast. Det känns som att det finns utveckling i henne och hon går med rycktussar för första gången nu. Örjan får köra precis efter hur hon känns men det känns som att hon är redo för hon gick en 1.13-tid i Örebro och sköt till bra mellan hästar. Så jag tror inte att han kommer att köra i sjätte invändigt, även om det alltid är svårt att veta med amerikanska hästar, säger Daniel Redén.

“In Vain har högre grundkapacitet än Canari”
Canari Match (V75-3) är i väldigt fin form för dagen. Han blir bara bättre och bättre för varje start och känslan är att han är ännu vassare nu. Han är startsnabb och jag hoppas och tror att Örjan provar. Queer Fish är en otroligt bra häst och håller han ledningen blir han väldigt svårslagen. Men min häst kan komma förbi. Annars går han bra från utvändigt om ledaren också för han är ganska oöm för positioner när han är i form, säger Daniel Redén.
In Vain Sund (V75-3) har inte toppform ännu men blir bättre och bättre. Jag tror att In Vain har högre grundkapacitet än vad Canari Match har men däremot har Canari bättre form. Han kändes inte så explosivt startsnabb i Årjäng senast så vi tar det lite easy och tar dem till slut.

Kanal 75