Inför V75®: Redén har ryckt i tränarligan – och har heta chanser på Åby

,

Efter storsegern med Glamorous Rain på Vincennes under torsdagen gjorde Daniel Redén ett ryck i tränarligan. Stallets hästar har nu passerat 33 miljoner kronor under året – och på lördagen kan den siffran utökas. Solvalla-tränaren har ett par heta chanser på V75® där två av dem är klara favoriter. – Need’Em gick med en helt ny balans senast och fick en helt annan gång. Med det loppet i kroppen tror jag att han kommer gå framåt rejält, säger Redén.

Med bara några veckor kvar av året började det hårdna till i toppen av landets tränarliga när det gäller inkörda pengar. Johan Untersteiner och Tomas Malmqvist har närmat sig kraftigt den senaste månaden och skuggade ledande Redén. Men efter att Glamorous Rain vann ett större lopp på Vincennes under torsdagen, värd drygt 440 000 kronor, gjorde Solvalla-tränaren återigen ett litet ryck i ligan. Daniel Redén toppar nu på 33 miljoner kronor inkört till stallet i år. Johan Untersteiner är tvåa med 31,6 miljoner medan Tomas Malmqvist är trea med 31,3 miljoner inkört.
Under lördagens V75® på Åby kan Redén spä på de siffrorna ytterligare. Han har tre hästar till start vara två av dem är favoriter och den tredje är andrahandsfavorit. Av den här trion ser Need’Em ut att vara den hetaste chansen efter segern senast där han ledde från start till mål. Daniel Redén berättar intressant information gällande en balanskorrigering på Need’Am som slog väl ut, men delger även spännande info på Versace Face gällande balansen. Han berättar följande i tur och ordning om sina hästar på V75.
1 Unleashed Kemp (V75-1) spurtade jättebra och levererade som man hoppats efter hennes första två starter för oss. Hon höll ihop det bra och det var ett fall framåt. Nu blir det skor runt om men det ska inte vara några problem, litet minus men det är det väl för alla. Det blir lätta aluminiumskor så det ska inte vara någon fara. Läget är perfekt, hon är startsnabb och spår 1 på Åby är perfekt. Det här är sista starten för henne, sen ska hon flyga till USA för att bli förmäll. Förutom skorna blir det inga ändringar, säger Daniel Redén på sin hemsida.
3 Need’EM (V75-4) gick med helt ny balans senast och då fick han en helt annan gång, han sprang mer framåt än uppåt och det blev väldigt mycket bättre. Visst, han slappande av sista 50 och såg lite knepig ut men det var nog ingen fara. Med det loppet i kroppen tror jag att han kommer gå framåt rejält. Han såg väldigt stabil ut vilket han inte alltd gör. Det vi hade gjort var att vi tog bort hans tunga framskor, la på aluminiumpäron, en sula och ett par boots, det gav en helt annan gång. Han verkar ha tagigt loppet bra och vi gör inga ändringar till den här gången.
4 Versace Face (V75-7) var ju lättad senast och då slog han ihop. Han hade sulor fram och det byggde nog för mycket och så han fick inte plats. Nu tar vi bort sulorna så han kommer gå lättare än tidigare i alla fall. Han måste ju ha skor bak men det tror jag inte är några problem. Distansen och spåret passar perfekt. Han känns bra men Martin var väldigt nöjd med honom i värmningen senast så formen är nog bra. Förutom skorna blir det inga ändringar, säger Redén på stallzet.se.