Inför V75®: Perssons kvartett kan vara nyckeln till alla rätt

,

Nyligen bokslut för stallets bästa år hittills. Nu hoppas David Persson på en stark start av 2024. Axevallatränaren mönstrar fyra hästar på V75® i helgen. Ingen av dem ska räknas bort av spelarna.

Dalabanan Romme är värd för det nya årets första V75®.
Dit beger sig David Persson i angeläget ärende. Axevallatränaren fyller transporten med fyra hästar som har visat fina takter den senaste tiden och som alla spelare som jagar fina pengar på V75 nog samtliga behöver ta i beaktan.
Vi börjar avhandlingen av kvartetten redan i den första avdelningen. 11 Gloster Gladiator (V75-1) visade storform tidigare i höstas och segrade bland annat för Wilma Karlsson i Dam-SM. Efter tredjeplatsen senast på Solvalla tycks formen vara på väg åt helt rätt håll igen, om man ska tro tränaren.
– Gloster Gladiator tycker jag gjorde ett klart godkänt lopp senast, det var positivt. Hästen fick gå lite för tidigt kanske för att det skulle passa honom, men insatsen var klart gedigen. Det känns som om formen är på väg, om den är lika bra som den var i höstas är svårt att säga, men känslan är att vi är någonting på spåren i alla fall, säger David.
Det blev ett tråkigt bakspår här, hur tänker du om det?
– Det är klart det hade varit bättre med ett lite trevligare spår men samtidigt ska han ha lite den där typen av lopp, han ska få smyga med och få lite utrymme för sin speed.

Avslutade knivskarpt efter galoppen
En häst som stod för en riktigt skarp insats senast är 10 Mister Vredebest (V75-5).
Valacken galopperade mitt på den sista bortre långsidan senast, men återkom flygande längst ute i banan för att bli femma, inter särskilt långt från vinnaren.
– Ja, han gick otroligt bra efter galoppen senast. Han blev väl dessutom lite störd då, det strulade framför och det blev stopp i fältet. Det var lite olyckligt och han såg väl ut som han skulle kunna ha haft chans att vinna i det läget. Så formen är det nog inga fel på.
Det blir första gången över lång distans i din regi nu?
– Distansen tror jag att han ska klara bra, hästen är stark och rejäl här hemma, det är mer att han behöver få sitta still i loppen och inte vara så mycket ute i spåren. Får han göra sitt lopp lär det funka även över den här distansen. Jag tycker att han ska räknas, skulle det bara klaffa lite så är han väldigt snabb den sista biten.

Fast med alla krafter över mållinjen
10 Donna Summer
(V75-6) är en hederstjej som börjar närma sig miljonen intravat i karriären.
Och det hade kunnat bli betydligt bättre än en femteplacering senast i Diamantstoets final under annandagen, hästen satt fast med allt sparat i rygg på ledaren. Nu blir det ett nytt försök i samma klass.
– Hon såg ju ut att ha en hel del krafter kvar i mål senast, men samtidigt ska man ha med sig att hon också verkligen fick ett drömlopp den gången. Är det någon gång som man ska ha så mycket krafter obrukade så är det efter ett sådant lopp, så kan man säga. Det ska bli spännande att se vad hon får för lopp här, hon gör ju absolut bra insatser hela tiden, tål att göra en del själv och duger bra i sin klass. Det måste väl klaffa lite under vägen, men med lite tempo så är hon nog med i segerstriden, jag har en ganska så god tro på min häst.
Sist ut i Perssons fyrling är 5 Oxidizer (V75-6).
Hästen startade senast, liksom han ska nu, i ett försök i Silverdivisionen där han slutade tvåa utan att riktigt få fritt spelrum till slut.
– Oxidizer fick inte fritt till slut senast, men fick väl samtidigt maxplacering som det såg ut. Hästen gick med full fart in över mål i vilket fall och det är alltid positivt. Han behöver väl få sin typ av lopp nu för tiden för att komma till sin rätt, så skulle vi komma till ledningen eller hamna långt fram på innerspår så vore det en fördel.
Han kan öppna riktigt kvickt den här hästen?
– Ja, han kan vara jättesnabb när man väl trycker av honom och när han är i form så visar han de kvaliteterna, det kan väl kanske vara lite läge att prova från start den här gången.
Avslutningsvis: vilken av de fyra är den bästa chansen enligt dig?
– Det är väl hugget som stucket mellan Donna Summer och Mister Vredebest om vem som är den bästa chansen och lika hugget som stucket mellan de andra två vem som är den tredje bästa chansen, sammanfattar David Persson.