Malin Albinsson, TR Bild.

Inför V75®: Persson kommer med en het trio

,

David Persson reser till Romme med en formstark trio på lördag.
– Jag hoppas att vi ska ta årets första seger på V75®. Alla tre hästarna har chans.

Malin Albinsson, TR Bild.


David Persson är en av landets mest framgångsrika amatörer. I år har stallet startat starkt och vinner vart fjärde lopp.
– Jag är nöjd med resultatet så här långt. Jag tycker att vi gör det bra i stallet med ett ganska begränsat material, säger David Persson.
Än så länge är han amatör, men det är bara en tidsfråga innan han kan sätt proffstränare på sitt cv.
– Tanken är att jag ska gå färdigt skolan i år och ta ut min proffslicens. Jag var redo förra året, men behövde vara ledig en dag, men det gick inte och det var irriterande, men det var en regel som dom följde och då blev det så, jag hoppas jag fixar det i år i stället.

Alla tre har segerchans
På lördag åker David Persson till Romme och V75® med tre hästar i strålande form.
– Jag tycker att alla tre har chansen att vinna, så pass bra är dom för dagen. Jag ser fram emot lördagen med tillförsikt och det vore skönt att ta en seger på V75®, det är ett bra skyltfönster.
Först ut är 1 Sandokan (V75-2) som senast startade i Margaretas Tidiga Unghästserie och slutade trea med mersmak.
– Han satt fast med krafter kvar. Det såg ut som han hade vunnit med fritt och det trodde kusken också. Jag var jättenöjd med hästen och han fick en ganska jobbig inledningen så det var starkt gjort att göra ett sådant lopp mot den konkurrensen.
Hur känns hästen efteråt?
– Bara bra. Han har inte gjort så många starter och är under utveckling hela tiden.
Hur ser du på uppgiften den här gången?
– Det är spåret som är lite lurigt. Sandokan har visat att han är ganska snabb och kommer att göra ett försöka att hålla ledningen, det är plan A, men det är svårbedömt om det går. Om inte den taktiken lyckas är han lite utlämnad. Löser det sig så måste han ha en vettig chans. Lång distans passar bra och han möter inte bättre hästar än senast.
David Persson är inte helt nöjd med spåret för 4 Global Diplomacy (V75-6).
– Nej, det är galopprisk. Hon satte inte en fot rätt när hon hade femtespår för ett tag sedan så det är klart oroande.
Hur är hennes status för dagen?
– Mycket bra skulle jag vilja säga. Hon svarade för ett kanonlopp på Färjestad för tre starter sedan efter galopp och efter det loppet har hon lyft sig rejält och gjort två starka insatser efteråt. Senast kunde hon inte bli bättre än fyra som loppet blev kört.
Om hon går felfritt, hur långt sträcker sig dina segerförhoppningar?
– Då tror jag hon är med långt framme. Hon känns jättefin i träningen och loppet ser jämn ut och är väl inte sämre än någon annan.

Troligen nytt huvudlag
Sist ut är 3 Dynamite Sensation (V75-7) som galopperade som favorit senast på V75.
– Det var lite överraskande måste jag säga, både för mig och kusken. Det var trist givetvis och jag hoppas att vi tar igen det framöver.
Hur hanterar han förutsättningarna den här gången?
– Det är bilstart och då är risken för galopp väldigt liten och den korta distansen tycker jag är en liten fördel för honom.
Hur fort kan han öppna?
– Han har aldrig haft ett riktigt läge att laddas för fullt och inte haft samma form som han har nu. Jag tror att han kan öppna ganska bra och kusken får göra ett allvarligt försök. Nu kommer Dynamite Sensation utrustas med en amerikansk vagn igen och det är ett plus. Jag är lite sugen på att testa ett open-eyehuvudlag på honom och det kommer jag att prata med kusken om innan jag bestämmer mig.
Hur värderar du segerchans?
– Jag tycker att han ska räknas och han har likvädig chans som Sandokan.

Joakim Brundin, Kanal 75