Inför V75: Persson är Goops inhoppare i SM

,

Hallå där…
…Halmstads Stefan Persson som är inblandad i en kul variant på lördag som Björn Goops stand-in bakom Nadal Broline i Svenskt Mästerskap på Åby.
– Ja, det tycker jag! Stallet ringde och frågade om jag ville köra och det var ju enkelt att svara på.

Stefan Persson kan vinna SM på lördag.


Björn Goop kör Europaderbyt i Finland samma dag. Har ni pratat om upplägg med den här speediga hästen?
– Det är klart att jag kommer att prata med Björn om hästen närmare start. Så gör jag alltid när jag kör åt någon.
Blev du förvånad när du fick samtalet om att köra Nadal Broline?
– Ja, det kom som en överraskning får jag väl säga. Det var inget jag haft någon feeling för att det skulle hända. Men det var kul.
Din bror Håkan K Persson vann Svenskt Mästerskap 2001 med Eric Trot som han både tränade och körde till seger. Har du varit nära att bli svensk mästare någon gång?
– Jag vann ju Lärlings-SM samma dag. Med Sugarless. Jag jobbade som lärling i Halmstad på den tiden hos Peter Untersteiner som tränade Sugarless. Håkan åkte med mig hem, och vi firade dubbelsegern i Halmstad den lördagen kommer jag ihåg. Eric Trot hade Håkan från det att den var ett till tolv års ålder. Så det är nog en av hästarna som ligger Håkan varmast om hjärtat.
Om vi påstår att det är bra chans att det blir seger i SM-loppet (V75-7) på lördag för dig med Nadal Broline – vad säger du då?
– Jag vet att vi fick ett bra spår och att några av hästarna som är värst emot fick bakspår. Nadal Broline är en jättebra häst med bra läge, så det är klart att jag måste tro på bra vinstchans.
Annars då. Du är privattränare sedan några veckor åt Holm Hästgården AB i Halmstad som drivs av Marjaana Alaviuhkola och hennes barn. Hanna Lähdekorpi står som tränare.
– Ja, det är Hanna som står på hästarna men jag som sköter det mesta. Sjuårige Target Kronos är hästen som tjänat mest pengar i stallet. Sedan har vi två väldigt fina treåringar som bara är i lindan av sina karriärer och som jag tror en hel del på, Quantum Roc och Diversity Pellini.
Då får vi först och främst se hur det går på lördag i SM!
– Ja, vi får hoppas att det går bra.

Mikael Wikner, Kanal 75