Inför V75: Oscarsson optimist

,

På fredagen skrällde han hem Silverstoet med stallets Florist.
Nu är Kevin Oscarsson ute efter guld på V75.
Wild Love är min bästa chans, helt klart, säger landets hetaste lärling.

Han går mot karriärens bästa säsong med 8,4 miljoner inkört och 68 segrar.
Men ännu är inte den 24-årige elitlärlingen nöjd med säsongen.
På lördagen kör Kevin Oscarsson fyra hästar inom V75-spelet och ger dessa kommentarer kring sina möjligheter:
– 8 Borups Racing är en fin häst, men har väl bara okej form. Dåligt spår och distansen är väl lite i kortaste laget. Vi bestämde igår, jag och tränaren, att det kommer att bli vanlig vagn och inte jänkarvagn som var planen. Jag ligger lite lågt med honom.
– 2 Gigantic Star (V75-3) är en fin häst på väg uppåt, det känns som att han kommer att bli bättre för varje start. Han måste höja sig lite nu och få en bättre resa för att kunna duga den här gången. Det kommer troligtvis att bli rycktussar för första gången, det tror jag är intressant.
Har ni provat i träning?
– Jajajmen, han reagerade fint på det, jag tror att det kommer att falla väl ut. Men han behöver fortfarande sitt lopp på innerspår för att kunna räcka mot de här hästarna. För de som letar lite skrällar är han en kul chans.
12 Wild Love (V75-5) var du orolig med efter värmningen senast, men det blev seger ändå.
– Jag tycker att hon visade vilken klasshäst hon är. Jag var nöjd med hur hon kändes efter värmningen, men inte nöjd med hennes sätt. Hon var rätt kraftigt het, precis som att man hade kastat på helstängt och biken. Det var bara full fart framåt och inget stopp, normalt sett är hon jättefin i värmningen. Men när vi kom till defileringen var hon precis som hon alltid är, det gick att köra henne på två fingrar. Hon visade att hon vet verkligen när det gäller.
Ni fick stryk av 4 Stonewashd Diamant för inte så länge sedan, vad tror du från det här läget?
– Jag tror att hon kommer att vara 30 meter bättre än på Axevalla, hon var inte bra då. Det fattades i henne, det hade strulat med förberedelserna. Nu har det stämt bra och hon lopp i kroppen. Läget är som att stå tillägg, men samtidigt tror jag att jag sitter på en av hästarna som kan göra grovjobbet själv om det tar upp minsta lilla där framme. Så länge det blir lite körning från start, så kan jag gå så fort tempot bedarrar. Hon kommer att göra ett bra sistavarv.
Hur ser du på att hon måste tävla med skor nu?
– I den här klassen tror jag att hon är en av de hästar som är minst missgynnad av skor, jag tror att det är flera andra som har mer minus av det.
Vad säger du om stallets egen 5 Velasquez Gar (V75-7)?
– Det är otroligt skönt att han har blivit så jämn och stabil, nu är han så bra som vi alltid trott att han ska vara. Man ska tänka på att han är ny i klassen och står hårt inne på pengar. Jag kommer att försöka få iväg honom så snabbt jag kan för att komma ner på innerspår. Därifrån kan han räcka, jag säger inte att han är chanslös, men det ska mycket till.
Din bästa chans?
– Det är Wild Love, helt klart, säger Kevin Oscarsson.

Kanal 75