Inför V75 (lördag/jackpot): Veijo har aldrig känt stjärnstoet bättre

,

Veijo Heiskanen är het inför lördagens jackpot på V75.
Some Summit är omgångens största favorit efter den strålande comebacken och nu låter det ännu bättre.
– Jag har aldrig känt henne så här fin, säger Veijo Heiskanen.

Åbytränaren har bra form på sitt stall och nya hästar kommer in i parti och minut.
För några veckor sedan gjorde stjärnstoet Some Summit comeback efter nästan ett års frånvaro. Hon fullständigt utklassade sina konkurrenter och vann i överlägsen stil. Intrycket var bländande och till och med Veijo Heiskanen var överraskad att hästen var så bra direkt i comebacken.
– Hon hade tränat i så låga farter och bara gått ett banjobb efter 1.22 som snabbast. Jag trodde att hon skulle vara bra men det var helt otroligt så bra hon var. Att hon kunde vinna på det sättet. Hästen var jättefin och glädjande nog har hon känts bra efteråt. Jag tycker faktiskt att hon aldrig har tagit ett lopp på ett bättre sätt än hon har gjort nu efter den starten, säger Vejo Heiskanen.
– Det är en speciell häst som har haft lite fräschörproblem mellan loppen tidigare men nu måste jag säga att hon känns bättre än någonsin. Jag har kört lugnt jobb i veckan och varit jättenöjd.

“Tål att göra jobbet – jättebra chans”
Some Summit är omgångens mest streckade häst i lördagens V75 som kryddas med en jackpot. En ensam vinnare kan ta hem 43 miljoner kronor enbart på sju rätt. En bra jackpotspik att luta sig emot verkar Some Summit att vara om man får tro Veijo.
– Det är klart att det är en jättebra chans. Sedan vet man aldrig från tillägg om det strular men hon tål att göra jobbet själv. Hon ska också ha gått framåt efter senaste starten men å andra sidan räcker det nog om hon är lika bra. Vi gör inga ändringar utan barfota runt om och jänkarvagn som vanligt, säger Veijo om det femåriga stoet som är obesegrad hos honom i sex starter och som för ett år sedan vann Stochampionatet.

“Det är min näst bästa chans”

Du har ytterligare fyra hästar till start inom V75 lördag. Chanserna där?
Please Mr Please (V75-4) är min näst bästa chans. Det är en jättefin häst som har gått riktigt bra i de starter han har gjort för mig. Han har varit lite osäker tidigare men känts stabil för mig. Vi får se hur han klarar femtespåret men felfri ska han kunna vara med och kriga om segern. Inga ändringar, barfota fram.
Hope Bo (V75-5) var tillbaka efter ett uppehåll senast men kom aldrig in i matchen. Hon hade spår tolv och när det blev så långt fram och hon ändå var chanslös så pressade jag henne aldrig till slut. Nu är läget bättre och hästen öppnar rätt bra. Att vinna är kanske för mycket begärt när hon nu möter hingstar men trea, fyra ska hon kunna vara. Barfota runt om igen.

“Känns bättre nu än i våras”
Fridericus (V75-6) har jättebra form och känns bättre nu än han gjorde i våras när han var så bra då. Han brukar inte galoppera som han gjorde senast. Enda förklaringen jag har är att jag skulle ha räknat ut att det var 1609 meter och bilen gick så sakta när vi kom upp lite för tidigt till vingen. Han började galoppera när bilen kom upp i farten men är inte på något vis osäker annars. Jag tror inte att det händer igen. Jag tror att han gör ett bra lopp och han går barfota runt om igen.
Othello Face (V75-7) är knepig och det gäller först och främst att hålla honom i trav. Senast blev han för ivrig och gick iväg de första stegen på väg mot ledningen men sedan klarade han inte av det och galopperade. Man såg att han tog i mer och mer. Hästen känns i alla fal lika bra nu som han gjorde vid V75-segrarna innan. Man får nog leva med att han gör bort sig någon gång emallanåt. Felfri duger han bra och då kan han vara med i striden. Inga ändringar, barfota fram, säger Veijo Heiskanen.

Michael Carlsson, Kanal 75