Inför V75® (lördag): Rundar av rekordåret på hemmaplan

,

Han har redan slagit alla sina tidigare rekordsiffror. På lördagen kommer han bättra på statistiken ytterligare. Då rundar Oskar Kylin Blom av sitt rekordår med fyra hästar på V75® hemma i Gävle.

Med 83 segrar och åtta miljoner kronor inkört under 2023 går Oskar Kylin Blom mot sitt i särklass bästa år hittills som travtränare. Och när hans hemmabana Gävle arrangerar årets näst sista omgång med V75 laddar han med en het kvintett. Den i gänget han tillmäter bäst chans i sin värdering på stallets hemsida är en riktig skräll. Leo the Lion (V75-7/DD-2) får trots startnummer tolv bakom bilen i klass II en fyra på den femgradiga chansskalan.
– Honom backade jag mig sist med senast från svårt utgångsläge, men han svarade för en bra insats bakom en överlägsen vinnare. Han är bäst när han får vara med i främre träffen och även om det vore bra att få spara speeden kommer jag inte att vara rädd för att köra offensivt om det går för sakta. Han kommer leverera en väldigt bra insats. Det kan bli tal om rycktussar för första gången, i övrigt blir det skor runt om, amerikansk vagn och helstängt huvudlag som senast, skriver Oskar Kylin Blom på hemsidan.

”Ska absolut räknas”
Dino Cream
 (V75-1), som startar från springspår i klass I, får en trea i chansvärderingen.
– Han fick ett tufft lopp i dödens senast och höll bra. Hon är allra bäst i ledningen och jag hoppas att vi kan ta oss dit, men hon är inte helt enkel att få iväg i voltstart. Det är stor skillnad om hon går i spets eller i ryggar och jag tror inte att hon gör bort sig. Det ser ut att vara liknande motstånd som hon har mött på sistone och hon ska absolut räknas. Skor runt om, vanlig vagn och norskt huvudlag som senast.
Även Kash Keeper, med startspår sju bakom bilen i bronsdivisionen, får sin segerchans värderad till en trea.
– Han har inte riktigt levererat som jag önskat. Han var okej i första starten, men senast var jag lite besviken då han borde ha hållit undan. Jag tror kanske att han är bättre om han får gå i ryggar och på speed istället för att dra fram fältet. Härifrån gäller det att ta sig ner i banan och hoppas på körning, som det ser ut att kunna bli.
– Det är en häst som har mycket i sig, jag måste bara klura ut hur vi får det ur honom också. Han gick med öppet huvudlag i debuten och sedan norskt huvudlag senast, vilket han har gått med i princip i hela sitt liv. Troligtvis blir det blinkers nu, det ska bli väldigt spännande för jag tror att det är första gången i karriären. Eventuellt blir det även amerikansk vagn, men det ska jag fundera på. I övrigt fortsätter vi med skor runt om.
M.T.Ravishing (V75-6/DD-1) får nöja sig med en tvåa på chansskalan från 20 meters tillägg i diamantstoet, men Oskar Kylin Blom låter nöjd även med henne även om hon kommer från en blek insats.
– Hon underpresterade rejält senast och vi har inte hittat någon direkt förklaring. Hon har dock inte presterat med skor runt om tidigare. Vi gick igenom henne med veterinär och det var inga större saker som behövde fixas till. Hon känns otroligt fin, därför provar vi att starta igen och jag hoppas att hon levererar. Springspår är passande för felfri avgång, men vi kör snällt och till slut. Skor runt om, vanlig vagn och norskt huvudlag på nytt.