Inför V75 (lördag): Hoppas på ryckhuva-effekten

,

En högintressant lördag väntar amatörtränaren Susanne Richter.
M.T.Joinville slåss om segern i klass I-finalen medan Visitor utmanar om att bli Europamästare bland treåringarna.
– Jag hoppas så klart på båda, men den största chansen har M.T.Joinville.

Rommeamatören Susanne Richter.


Kriteriehelgen bjuder på en härlig sportslig lördag där både V75-finaler, Europaderbyt och EM för tre- respektive femåringar avgörs. En av de som gästar Solvalla är Susanne Richter som har två intressanta hästar till start inom V75-spelet. Efter att ha gått tuffare jobb under lördagen väntar en lugnare uppladdning för hennes grabbar.
– Nu blir det bara massage och lite simning fram till start.

“En väldig effekt”
Först ut är betrodde M.T.Joinville (V75-5) som övertygande kvalat in till klass I-finalen. Den sexåriga valacken vann återigen i den senast starten och ökade på antalet segrar i år till tre stycken.
– Jag tycker det var en jättefin prestation senast och det var en bra häst som han besegrade trots att han fick göra allt grovjobb själv utvändigt. Så fin som han är nu har han aldrig varit i travet tidigare, säger Susanne Richter och tillägger:
– Jag hoppas att han är med bland den främre klaffen och med det loppet han gjorde senast kan man inte tro annat. Ryckhuvan vi satte på sist gav en väldig effekt, kusken fick inte stopp på honom efter mål.
Ryckhuvan liksom skorna behålls i lördagens start.

Satsar mot italienska derbyt
Vistitor startar i EM för treåringar (V75-7). Den italienskfödde hingsten har tagit två segrar på sina hittills tre starter på svensk mark. Den senaste förvärvades på Färjestad för en månad sedan.
– Hans senaste prestation var jättebra mot äldre hästar. Han har bra skalle och stridsmoral men jag vet inte hur långt det räcker den här gången, säger amatörtränaren som är den tredje mest seger- och vinstrikaste tränaren på Romme hittills i år.
– Han är speedig och kan få en bra position från spår 7. Han kommer åtminstone gå barfota fram men förmodligen blir det barfota runt om, för första gången, och som tidigare har han ryckhuva. Jag hoppas att han kan vara med och ta en slant, blir han fyra eller femma i det här loppet är jag jättenöjd.
Om resultatet faller ut som önskat på lördagen kan en start i det italienska derbyt vänta runt hörnet för Visitor.

Gina Söderlund, Kanal 75